Četvrtak, 25. travnja 2024.

Farmaceuti poraženi od Osijeka; Ejupi zabijao, ali u krivom dresu

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su od momčadi Osijeka na koprivničkom Gradskom stadionu u 6. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Pred nešto manje od tisuću gledatelja rezultat utakmice bio je 2:3.

Slaven je u utakmicu ušao bez ponajboljeg svojeg igrača Nikole Pokrivača koji nije mogao nastupiti zbog upale pluća, a njegovu poziciju u veznom redu zauzeo je mladi Nikola Katić. Po prvi puta na klupi našeg prvoligaša pojavio se i najbolji strijelac armenskog prvenstva prošle godine, Araujo Dos Santos Heber.

Odlično su obje momčadi otvorile utakmicu te se za pravu priliku čekalo samo devet minuta. Odlično je podvalio loptu između stopera Christensen, ali Ivanovski nije uspio poentirati iz situacije jedan na jedan s gostujućim golmanom. Samo tri minute kasnije opasno su zaprijetili gosti udarcem s dvadesetak metara, ali je vratar Farmaceuta Marković izvrsnom reakcijom obranio svoj gol.

Nakon vatrenih uvodnih petnaest minuta utakmica se primirila, a prvu iduću prijetnju imali su gosti u 38. minuti kada je Knežević opasno pucao, ali je lopta otišla tik pored vratnice.

I kada su svi mislili da će se na odmor otići bez pogodaka, penal za Slaven. Spustio je Barić glavom jedan centaršut, Ivanovski je krenuo na loptu, s leđa ga je obrambeni igrač Osijeka srušio, a sudac Strukan odlučio se pokazati na bijeli točku. Slavenov napadač preuzeo je odgovornost i zabio penal. S rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

U nastavak susreta obojica trenera ušla su bez promjena. Prvih desetak minuta igralo se uglavnom oko centra, a prva prva prilika ujedno je bila i zgoditak. Tko će kome nego svoj svome? Odličan centaršut Bobana iskoristio je Muzafer Ejupi u 59. minuti i zabio pogodak za 1:1. Nakon pogotka Ejupi je reagirao kao pravi sportaš i nije slavio pogodak protiv svog donedavnog kluba.

U 68. minuti potpuni preokret. Veliku grešku napravili su Štiglec i golman Marković. Jedan dugačak centaršut iz Osijekove polovice pokušao je Štiglec glavom spustiti Markoviću, ali nije vidio da je ovaj izašao sa svojih vratiju te je loptu poslao u vlastitu mrežu.

U tom trenutku su Farmaceuti bili u potpunom knock-downu pa se trener Kopić odlučio za tri brze promjene. Nekoliko minuta prije drugog pogotka ušao je brazilac Heber i tako ostvario svoj debi za našeg prvoligaša, a ubrzo su ušli i Savić i Radić.

Dugo se ništa nije zbivalo na terenu koprivničkog Gradskog stadiona, a onda je u 83. minuti jednu loptu na centru uzeo Radić, gurnuo ju desno za Savića koji ulazi u šesnaesterac i snažnim udarcem iznad glave golmana Mikulića zabija za 2:2.

Samo dvije minute kasnije novo vodstvo Osijeka. Još jednom je pogodak postigao Ejupi koji je pokazao zašto su gosti toliko novaca dali za njega. Centaršut s lijeve strane odličnim volejem pospremio je u drugi kut golmana Markovića.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Ovim porazom prekinut je pozitivan niz Farmaceuta u novoj sezoni, ali je prekinut i post Osijeka koji u Koprivnici nije slavio punih devet godina. Slaven je s devet osvojenih bodova ostao devetoplasirana momčad lige.

U idućem kolu Koprivničanci odlaze na teško gostovanje u Rijeku. Prošle godine naš prvoligaš je dva puta u prvenstvu ostao neporažen na Rujevici, a kako će biti ove sezone vidjet ćemo u subotu kada se utakmica igra s početkom u 21 sati.

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Glavni sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Mario Pepur (Split) i Dražen Mandir (Zagreb). Četvrti sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb). Kontrolor: Alen Gerek (Zabok). Delegat: Tadija Mamić (Split).

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Marković – Purić, Musa, Jovičić, Štiglec – Christensen, Katić, Gregurina – Barić(od 72. Radić), Ivanovski (Od 63. Heber), Zakarić (Od 70. Savić). TRENER: Željko Kopić.

OSIJEK (4-2-3-1): Mikulić – Matas, Lukić, Leko, Barišić – Vojnović (od 62. Lulić), Petrovikj – Perošević (Od 69. Mioč), Knežević (Od 85. Arsenić), Boban – Ejupi. TRENER: Zoran Zekić.

ŽUTI KARTONI: Gregurina, Perošević, Leko, Barišić

zatvori