Petak, 19. travnja 2024.

Farmaceuti nisu uspjeli probiti bunker posljednjeplasiranog Splita

Nogometaši Slaven Belupa nisu uspjeli pobijediti Split u sklopu 4. kola Prve hrvatske nogometne lige. Pred nešto manje od 700 gledatelja Farmaceuti su bili bolji takmac tokom svih 90 minuta, ali put do mreže gola gostiju nisu uspjeli pronaći te je susret završio rezultatom 0:0.

Nakon dvije pobjede kod kuće i odlične predstave u Zagrebu protiv Dinama Slaven je u utakmicu s posljednjeplasiranim Splitom ušao kao favorit. U početni sastav nakon utakmice izbivanja vratio se Vedran Purić, a David Arap je zauzeo mjesto u veznom redu umjesto ozlijeđenog Christensena.

Utakmica je krenula ispitivanjem snaga. Koprivničanci su se od početka pokušali nametnuti no ozbiljnije prilike nismo vidjeli. Prvu pravu kakvu takvu šansu iskreirao si je Barić koji je prošao po lijevoj strani, ali mu udarac nije bio dovoljno jak da ozbiljnije zaprijeti gostujućem vrataru Duki.

Najbolju priliku u prvom dijelu vidjeli smo u 17. minuti kada je Pešić, krilni napadač gostiju, izašao oči u oči s golmanom farmaceuta Markovićem, ali je ovaj još jednom dokazao da je u vrhunskoj formi te je sačuvao mrežu Slavena netaknutom.

Na iduća uzbuđenja čekali smo do 26. minute, ali ona spadaju u onu negativnu stranu nogometa. Prvo je nakon jednog duela u zraku igru napustio Vidović koji je zaradio ozljedu glave. Nehotično su se glavama sudarili on i Gregurina. Nekoliko sekundi kasnije vidjeli smo preoštar start Bakaja na Pokrivaču. Gostujući igrač dobio je žuti karton, a mnogi u publici su smatrali da je kazna bila preblaga.

Do kraja prvog dijela, osim udarca Štigleca kojeg je Duka lagano obranio, većih šansi nismo vidjeli te se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

U drugi dio Farmaceuti su ušli s namjerom da što prije zabiju gol no to im nije polazilo za rukom. Iako su bili bolji naši igrači nikako nisu uspijevali opasnije zaprijetiti protivničkim vratima.

U 63. minuti prva prilika u drugom poluvremenu za Farmaceute. Savić je s desne strane povratnom loptom pronašao Arapa, ali je njegov udarac završio iznad vratnice. Tri minute kasnije nakon jednog kornera svoj udarac je oprobao i Gregurina, ali je njegov udarac završio pored vratnice golmana Duke.

U potpunosti je Slaven sabio u tim trenucima Splitovce na svoju polovicu, a gol je “visio u zraku”. Ipak, do kraja susreta naši nogometaši nisu zabili pogodak, a dojam je kako je ponovno nedostajalo kreativnosti u veznom redu i uvijek famozni “zadnji pas”

Ovim rezultatom naš prvoligaš je ostao na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s osam osvojenih bodova. U idućem kolu Farmaceuti gostuju u Puli gdje će omjeriti snage s Istrom, a utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 19 sati.

MAXTV PRVA LIGA, 4. KOLO:

SLAVEN BELUPO – SPLIT (0:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 653. Glavni sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Igor Krmar (Zagreb) i Krunoslav Ambrinac (Zagreb). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). Delegat: Marko Ilijašev (Beli Manastir). Kontrolor: Miroslav Vitković (Vinkovci).

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Marković – Purić, Musa, Jovičić, Štiglec – Arap, Pokrivač, Gregurina – Ivanovski (Od 67. Zakaraić), Ejupi, Barić (Od 55. Savić). TRENER: Željko Kopić.

SPLIT (4-4-2): Duka – Maglica, Obšivač, Brahmani, Vitus – Jurendić (od 77. Špehar), Vidović (od 26. Chvedukas), Jakić, Pešić – Bakaj, Jukić. TRENER: Vjekoslav Lokica.

STRIJELCI:

zatvori