Utorak, 16. travnja 2024.

Ususret novom izdanju Festivala žena iz ruralnih područja

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije priprema šesto izdanje Festivala žena iz ruralnih područja.

Prijave za sudjelovanje na Festivalu još traju, a prijaviti se mogu žene svih dobnih skupina i profesija. Više o kriterijima Dravi.info je rekla predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić.

Bitna je njihova svestranost i kreativnost. Naravno imamo i posebne elemente, a to je naglasak na njegovanju kulturne baštine, tradicije, izričaja i običaja Podravine i Prigorja. Posebni naglasak je na njihovim posebnostima, a najvažniji kriterij je da žene žele sudjelovati na našem festivalu i na taj način iskoristiti priliku za pojedinačnu prezentaciju.

Rupčić naglašava da se Festival provodi s ciljem promocije različitosti današnjih žena u ruralnim područjima, a njime se želi i doprinijeti zaštiti i promicanju ljudskih prava te jačanju položaja žena u društvu. Projekt kao takav, kaže predsjednica Povjerenstva, prepoznat je i van granica Hrvatske te je uvršten u kalendar događanja Europske komisije.

Kroz Festival je u dosadašnjih pet godina prošla 61 žena, a za ovogodišnji se do sada prijavilo njih desetak. Festival će se održati 10. rujna u Molvama, a spomenimo i da su u proračunu Županije osigurana financijska sredstva za pokriće troškova svakoj kandidatkinji.

zatvori