Srijeda, 27. ožujka 2024.

Farmaceuti osvojili bod u Puli i ostali neporaženi i nakon petog kola

Nogometaši Slaven Belupa ostali su neporaženi i nakon petog kola Prve hrvatske nogometne lige. U utakmici bez velikih šansi Farmaceuti su na gostovanju kod Istre 1961 odigrali 0:0.

Nakon odlaska Muzafera Ejupija navijače Slavena najviše je zanimalo tko će zauzeti napadačke pozicije naše momčadi, a trener Željko Kopić odlučio se za trolist Barić, Savić, Ivanovski. Današnja utakmica pokazala je da svoj trojici više odgovaraju krilne pozicije i kako će svi Slavenaši željno čekati ulazak Brazilca Hebera u prvih jedanaest Farmaceuta.

U prvom poluvremenu vidjeli smo utakmicu u kojoj su se Kopić i njegovi igrači prije svega odlučili na obranu svog gola. Podatak da Slaven nije imao opasniju šansu u prvih 45 minuta govori da je cilj bio sačuvati našu mrežu netaknutom.

Nastavak susreta donio je sličnu igru kao i prvi dio. Za prvu pravu priliku Farmaceuta čekali smo čak 59 minuta. Opasno je zaprijetio Zakarić iskosa s lijeve strane, ali je njegov udarac otišao preko golmana Istre Iveše.

U 75. minuti svoj udarac oprobao je i Radić. S vrha šesnaesterca pucao je ravno u domaćeg golmana koji nije imao većih problema još jednom sačuvati svoju mrežu. Desetak minuta kasnije opasnije su zaprijetili i domaćini, također udarcem iz daljine, ali je golman Marković bio siguran te je sačuvao svoju mrežu.

Ostaje dojam da je nedostajalo više hrabrosti u redovima Slavena jer je slabašna Istra sigurno jedan od glavnih kandidata za ispadanje iz lige ove sezone. Naša momčad ostala je petoplasirana na prvenstvenoj ljestvici s devet osvojenih bodova.

U idućem kolu Farmaceuti će na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti momčad Osijeka. utakmica će se igrati za šest dana, u subotu, s početkom u 21 sat.

5. kolo Prve hrvatske nogometne lige
14.08.2016., ‘ALDO DROSINA’, Pula
Suci: Goran Gabrilo, Mario Pepur, Hrvoje Radić
Četvrti sudac: Duje Strukan

SASTAV SLAVEN BELUPA PROTIV ISTRE:

Marković – Purić, Musa, Jovičić, Štiglec – Gregurina, Christensen, Burić – Barić, Savić, Ivanovski. Još su igrali Katić, Radić i Zakarić.

zatvori