Četvrtak, 25. travnja 2024.

Folklorni ansambl Koprivnica jedini predstavlja Hrvatsku na velikom festivalu u Poljskoj

Folklorni ansambl Koprivnica bit će jedini hrvatski predstavnik na 24. Međunarodnom festivalu folklora Nowa Ruda u Poljskoj.

Njih 28-ero, koliko ih sutra putuje na festival, s ponosom će predstavljati naš grad, županiju i zemlju, rekla je Dravi.info predsjednica koprivničkog Folklornog ansambla Nada Šešić.

Članovi Folklornog ansambla Koprivnica su sve vrijedni kulturni amateri i zaljubljenici u tradicijsku kulturu i svoj zavičaj. Svi će oni s velikim ponosom i ljubavlju predstavljati naš kraj i našu zemlju kroz pjesmu, ples, glazbu i prekrasne narodne nošnje koje na sebi nose.

Na festivalu će sudjelovati i folklorni ansambli iz Indije, Tajvana, Turske, Srbije, Španjolske i nekoliko grupa iz Poljske, a prema riječima predsjednice Šešić ovo je samo jedan od mnogih međunarodnih festivala na koje su pozvani. Nakon povratka s festivala koprivničkim folklorašima slijedi kratki odmor nakon kojeg će, krajem kolovoza, nastupiti na „Spomenaru dr. Ivana Ivančana“ kojeg organizira Društvo za povjesnicu i starine Molve pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori