Utorak, 16. travnja 2024.

Djeca će na Renesansnom festivalu imati svoje kraljevstvo

Među brojnim atrakcijama na ovogodišnjem Renesansnom festivalu nalazit će se i raznovrsni sadržaji za djecu. Organizira ih Društvo Naša djeca Koprivnica u sklopu Dječjeg renesansnog kraljevstva u kojemu će sva tri dana djeca uživati u igri, plesu, kreativnim radionicama, vilinskim čarolijama, mačevanju i lutkarskim predstavama.

Brojni volonteri Društva Naša djeca te osnovnih škola „Braća Radić“ i „Antun Nemčić Gostovinski“ pomagat će djeci u izradi lutaka kralja i kraljice od papira i krpa, crtanju drvenim ugljenom, pletenju cvjetnih vijenčića, animaciji lutaka, oslikat će dječja lica veselim crtežima, a posebno će atraktivna biti izrada renesansnih pletenica i ukrašavanje kose koju će predstaviti gošća iz Etiopije. Pripremljene su i dvije predstave: lutkarska “Princeza i žabac” i dramska “Igre prijestolja”.

Posebnu zabavu pružit će slikar i autor priča o Koprivku Branko Dolenec uz čiju pomoć će djeca na velikom zidu slikati prizore iz renesanse. Svi mališani su pozvani na renesansno druženje u Dječje kraljevstvo, poručuju iz Društva Naša djeca.

zatvori