Četvrtak, 25. travnja 2024.

ROKOVSKO PROŠTENJE Bregovci slave svoj dan

Obilježavanje Dana Koprivnici susjedne općine Koprivnički Bregi danas će doseći svoj vrhunac. Naime, Bregovci danas slave blagdan svog sveca zaštitnika, svetoga Roka.

Uz Rokovski sajam na kojemu će biti ponuđeni seljački proizvodi i koncelebriranu svetu misu, danas je i glasovito Rokovsko proštenje.

A prilika je to i za podsjetiti na rezultate koje su postigli u Općini u proteklih godinu dana. Da se imaju čime pohvaliti, rekao nam je načelnik općine Mario Hudić:

Istaknuo bih da smo napravili dva velika kapitalna projekta: izgradili smo pješačku stazu u naselju Koprivnički Bregi te smo završili rekonstrukciju javne rasvjete u cijeloj općini.

Bregovci su pripremili i projekt za izgradnju pješačke staze u Glogovcu uz Podravsku magistralu od Štaglinca do Borovljana, vrijedan oko 2 milijuna kuna, te modernizaciju nerazvrstanih cesta u samim Bregima za 1,3 milijuna kuna, a upravo su dobili i lokacijsku dozvolu za izgradnju parkirališta i dijela pješačke staze preko puta groblja. Dio ovih projekata namjeravaju realizirati uz pomoć europskih fondova, kaže načelnik Hudić te ističe i suradnju s koprivničkim komunalnim poduzećem:

Zadnji veliki projekt kojega je investitor koprivnički Komunalac jest izgradnja kanalizacije u Jeduševcu. U sklopu projekta Aglomeracija Koprivnica izgradit će se kanalizacija u više naselja u našoj županiji, a izgradnjom u Jeduševcu zaokružit će se kanalizacijska mreža u svim naseljima naše općine.

U Bregima svi sa svima dobro surađuju, a Općina posebnu brigu vodi o najmlađima kako bi se stvorili uvjeti za kvalitetan život mještana, kaže načelnik Hudić:

Mislim da je vrlo bitno stvoriti uvjete za život kako obitelji, osobito mlade, ne bi morale odlaziti sa sela čemu smo svakodnevno svjedoci. To u Bregima za sada nije slučaj i nastojat ćemo da do toga ne dođe. Štoviše, imamo dobre trendove, u našu općinu doseljavaju obitelji i vjerujemo da će naša općina ostati mjesto za kvalitetan i ugodan život.

Recimo i da izvorni proračun bregovske općine iznosi oko 4 milijuna kuna. Računaju da će ove godine doseći 7 milijuna, no za to čekaju da se konačno objave natječaji jer planiraju tako priskrbiti novac za realizaciju važnih komunalnih objekata. A do tada, kaže načelnik Hudić, rado će na svom slavlju ugostiti sve koji žele doći na Rokovsko prošćenje.

Na svoje će doći i ljubitelji nogometa jer će upravo u Bregima utakmicu odigrati nogometašice Koprivnice i Vrbovca. Ovaj nogometni spektakl počet će u 18 sati.

Svečana sjednica povodom Dana općine održana je u petak. Tom su prigodom dodijeljene i zlatne plakete Općine Koprivnički Bregi, a ovogodišnji dobitnici su: Udruga žena Bregi za 40 godina rada i za promicanje kulturne baštine Općine Koprivnički Bregi, KUD “Rudar” Glogovac za 15 godina rada i za promicanje kulturne baštine Općine Koprivnički Bregi, NK “Rudar” Glogovac za 35 godina rada i odličan sportski uspjeh u 2016. te za doprinos razvoju i napretku Općine Koprivnički Bregi, župnik vlč. Josip Koščak za 30 godina rada i brige za mještane Župe Koprivnički Bregi, Maja Solina za doprinos i promicanje vatrogastva te predan rad sa vatrogasnom mladeži u DVD-u Glogovac i Ivica Hrženjak za doprinos i promicanje vatrogastva te dugogodišnju požrtvovnost i predanost vatrogasnom radu.

Općinska priznanja dobili su: Iva Papac za ostvarene vrhunske sportske rezultate u rukometu, Luka Varga za ostvarene vrhunske sportske rezultate u plivanju, Domagoj Džanko za ostvarene vrhunske sportske rezultate u hrvanju, Goran Krapinec za ostvarene vrhunske sportske rezultate u streljaštvu te muška i ženska ekipa DVD-a Glogovac za ostvarene vrhunske rezultate na vatrogasnim natjecanjima.

Čestitkama povodom Dana Općine pridružili su se i brojni gosti: načelnik općine Novigrad Podravski Mladen Mađer ispred načelnika i gradonačelnika, dožupan Ivan Pal u ime Koprivničko-križevačke županije, ravnateljica OŠ Karolina Vidović, te ostali uvaženi gosti: Gordan Maras, Nikola Felak, Dražen Pros i Anka Mrak Taritaš.

Svečanost su svojim nastupom uveličali UPK “Vlado Dolenec” izvedbom himne RH i KUD “Rudar” Glogovac.

zatvori