Petak, 29. ožujka 2024.

Do kraja kolovoza čeka nas puno sunca i topline

Izvor:Crometeo

Piše Kristijan Božarov za Crometeo.

Za nama je vjetroviti ponedjeljak koji je u svom prvom dijelu, zbog prolaska frontalnog poremećaja, donio kišu, pljuskove i grmljavinu, ali i pad temperature zraka, piše Crometeo. Poremećaj se postupno premjestio na jugoistok pa je jačanjem polja visokog tlaka zraka sa zapada počela stabilizacija vremena. Do kraja ovog tjedna neće više biti nikakvih meteoroloških iznenađenja. Postojana anticiklona osigurat će nam duži niz vedrih dana, a i vjetar će prema kraju tjedna sve više slabiti. Temperature zraka bit će u porastu pa će se vratiti dnevne vrućine.

Danas u sjeverozapadnim područjima dosta sunca, a drugdje će povremeno biti više oblaka. Najoblačnije vrijeme očekujemo u Slavoniji i Lici, samo ponegdje uz koju kap kiše. Ipak bi poslijepodne i u tim područjima trebalo biti kraćih sunčanih razdoblja. Puhat će umjeren, na udare i pojačan vjetar sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 21 do 26 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu će prevladavati sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutro svježe, ali zbog vjetra vjerojatno neće biti jako hladno, a vjerojatno neće biti ni maglovito. Najviša dnevna temperatura mogla bi vrlo polagano rasti iz dana u dan pa će se u srijedu popodne kretati od 23 do 27 Celzijevih stupnjeva. Biometeorološka situacija odlična.

Sredina tjedna i njegova druga polovica vjerojatno će nastaviti s lijepim, sunčanim i još toplijim danima. U četvrtak ujutro ponegdje može biti kratkotrajne magle, a danju će prevladavati sunčano. Vjetar će oslabjeti. Jutro malo svježije uz minimalnu temperaturu od 10 do 16, a najviša dnevna temperatura između 24 u brdovitim do 28 Celzijevih stupnjeva u nizinskim krajevima.

U petak pretežno sunčano i suho. Ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla jer će vjetar oslabjeti, a tijekom dana ponegdje mala do umjerena naoblaka. Puhat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar, ali ipak znatno slabiji nego u prvoj polovici tjedna. Jutarnja temperatura zraka bit će između 10 i 15, a najviša dnevna između 25 i 29 Celzijevih stupnjeva. Biometeorološka situacija će biti odlična pa će napokon meteoropati i kronični bolesnici na nekoliko dana zaboraviti na tegobe uzrokovane vremenom. Jedino kod alergičara bi moglo biti problema, posebno kod onih koji su alergični na ambroziju.

Za vikend bi moglo još malo zatopliti pa ćemo vjerojatno opet imati ljetnu temperaturu zraka. I jutra, a osobito dani bi trebali postati topliji pa možda do samog kraja tjedna opet uhvatimo temperaturu oko 30 Celzijevih stupnjeva. Ujutro je mjestimice moguća magla. Evo dakle dobrih vijesti ne samo za one koji nešto rade ili planiraju na Renesansni festival nego i za one koji idu na kasniji godišnji pa ih je zabrinulo lošije vrijeme prošlog tjedna.

zatvori