Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Opasni kauboji i lijepe kaubojke zaposjeli Šodericu

Drugu godinu za redom na Šoderici se održava Country vikend.

Riječ je o turističkoj manifestaciji jedinstvenoj u Hrvatskoj. Rekao je to u ime organizatora, direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc: — Nitko drugi u Hrvatskoj takvo nešto ne organizira, pa čak ni u bližoj okolici Hrvatske. Htjeli smo organizirati manifestaciju koja bi privukla posjetitelje iz naše i okolnih županija, ali i iz inozemstva. Htjeli smo napraviti nešto što je drugačije i originalno. Teško je nešto tako osmisliti, a kamoli ostvariti. I prošle smo godine krenuli s Country vikendom i nismo znali kako će to biti. I same nas je iznenadio interes i medijski efekt i evo, ove smo godine na drugom Country vikendu sa željom da budemo još bolji i raznovrsniji nego lani.

U tome su pomogli i ostali suorganizatori: Konjički klub Bilogorski rendžeri, ali i Aquaterra Lake Resort na čijem prostoru je podignuto kaubojsko naselje s nezaobilaznim saloonom.

Western jahanje, jahanje mehaničkog bika, prikaz western života, konjičke igre spretnosti uz koncerte country glazbe, igre iznenađenja i kaubojski grah samo su dio bogatog programa koji je nakon 25 godina vratio na Šodericu i kino na otvorenom. Mihevc je uvjeren da će programe Country vikenda posjetiti više tisuća ljubitelja dobre zabave u stilu Divljeg zapada, ali i naše Šoderice.

Program Country vikenda nastavlja se i u subotu za kada su najavljene konjičke igre, koncerti bendova Crooks & Straights the Tri fir, a točno u ponoć nebo će osvijetliti veliki vatromet.

zatvori