Četvrtak, 18. travnja 2024.
Home Featured Koprivničanci će biciklirati 400 km u čast poginulim kornatskim vatrogascima

Koprivničanci će biciklirati 400 km u čast poginulim kornatskim vatrogascima

0
Koprivničanci će biciklirati 400 km u čast poginulim kornatskim vatrogascima
Ustupio: Zoran Ožegović.
Četvorica koprivničkih biciklista rekreativaca, Zoran Ožegović, Berislav Slukić, Zdenko Bistrović i Tomislav Ivančić ovog petka vozit će maraton od Zagreba do Vodica. Maraton nije natjecateljskog karaktera već se vozi u čast poginulim vatrogascima na Kornatima.

Ovu zaista lijepu gestu najavio nam je jedan od naših biciklista Zoran Ožegović:

To je maraton koji se održava treću godinu za redom i ide od Zagreba do Vodica. Prošle godine je na njemu sudjelovalo nekoliko rekreativnih biciklista iz Koprivnice te smo se ove godine odlučili još jače ga podržati. Sama obljetnica nas je potaknula da se potrudimo i da se spremimo što bolje kako bismo ju obilježili na dostojan način.

Osim Koprivničanaca, na put će i biciklisti iz Rasinje. Svi će voziti maraton u tri etape te će ukupno proći 375 km, uglavnom po državnoj cesti D-1. Prva kreće u petak i bit će duljine 160km, a završit će u Korenici. Druga se vozi u subotu do Zadra te će biti duljine 140 kilometara, a posljednja, do Vodica, vozit će se u nedjelju i bit će 47 kilometara duga.

Po dolasku u cilj Koprivničanci će sudjelovati na obilježavanju nesretne pogibije vatrogasaca, a prijevoz do Koprivnice osigurao je, i za sudionike i za njihove bicikle, organizator, Biciklistički klub Sutla.

zatvori