Četvrtak, 28. ožujka 2024.

VRIJEDNE RUČICE ‘Danas-sutra naši će predškolci krenuti vlastitim poslom’

Današnjom završnom konferencijom priveden je kraju jednogodišnji projekt Dječjeg vrtića Tratinčica ‘Vrijedne ručice’.

U projekt je bilo uključeno 117-ero djece i njihovih roditelja, polaznika Dječjeg vrtića Tratinčica koji su izrađivati ukrasne i uporabne predmete od svile i gipsa, uključujući i decoupage tehniku i upoznali se s raznim pojmovima vezanim uz poduzetništvo i obrtništvo.

Jedna od aktivnosti projekta bila je i suradnja s koprivničkom Obrtničkom školom u kojoj su se mališani upoznali s obrtničkim zanimanjima, a što je najvažnije što su vrtićarci naučili u proteklih godinu dana rekla je Dravi.info ravnateljica ovog koprivničkog dječjeg vrtića Slavica Mihalec Kanižaj:

Naučili su da se trud koji smo uložili u nešto vrednuje, da se za njega može ostvariti određena dobit i da dio te dobiti možemo uložiti u neki novi posao koji će donijeti neku novu dobit pa da se tako stvara lanac. Tako da se nadamo da će se naći jedan mali predškolac koji će danas-sutra krenuti vlastitim poslom.

Podsjetimo da “Vrijedne ručice” odobrene u okviru natječaja “Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” iz Europskog socijalnog fonda i da je vrijednost projekta bila nešto više od 280 tisuća kuna te da su projektni partneri bili koprivnička Obrtnička škola i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

zatvori