Petak, 19. travnja 2024.

Naši vatrogasci i ovoga ljeta budno čuvaju jadransku obalu

Podravsko-prigorski vatrogasci i ovog su ljeta angažirani u priobalju.

Prema zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, Koprivničanca Slavka Tucakovića, koprivnički vatrogasci već su tradicionalno dislocirani na Brijunima, rekao nam je zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan:

Na otočju Brijuni, na Velikom i Malom Brijunu, stacionirana su dva vatrogasna vozila. Jedno je iz Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice i drugo je iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Štaglinec. Od šestorice vatrogasaca, pet je profesionalaca iz JVP-a i jedan iz DVD-a s područja Vatrogasne zajednice grada Koprivnice. IZ DVD-a Rasinja u DVD Ervenik u Šibensko-kninskoj županiji izmještena je autocisterna bez vatrogasaca za opskrbu stanovništva vodom. Slično je i u Lovreču u Splitsko-dalmatinskoj županiji. U tamošnji DVD upućena je samo autocisterna bez posade iz DVD-a Koprivnica.

Vrijedno je spomenuti da su đurđevački vatrogasci na Lastovu, a Križevčani u Novalji na Pagu. Osim redovnih dislokacija u priobalju, podravsko-prigorski vatrogasci posebno su se istakli na izvanrednoj dislokaciji za katastrofalnih poplava 2014. godine. Za taj angažman Hrvatska vatrogasna zajednica i Državna uprava za zaštitu i spašavanje posebno su nagradili županijski Stožer za zaštitu i spašavanje, načelnika Stožera dožupana Ivana Pala i županijsku Vatrogasnu zajednicu, podsjetio je zapovjednik Habijan.

zatvori