Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Triatlon na Šoderici postaje finalni događaj nove triatlonske lige

Pred nama je drugi po redu triatlon na Šoderici – održat će se 7. kolovoza. Prošlogodišnja utrka dobila je samo pozitivne komentare te dokazala da je naše Podravsko more kao stvoreno za ovakvu vrstu natjecanja.

Događaj nam je najavio organizator natjecanja te kondicijski trener pojedinih triatlonaca Alen Marošević:

Ovaj triatlon je zapravo nastavak triatlona od prošle godine, a namijenjen je isključivo za rekreativce i populaciju koja bi se željela iskušati u takvom sportu. S obzirom na odličan odaziv i dosta upita za ovu godinu, odlučili smo organizirati i ovogodišnji triatlon koji ćemo dići na još jednu razinu više. Naravno, očekujemo veliki odaziv što rekreativaca, što sportaša, a što zaljubljenika u ovaj sport.

Točan broj sudionika još uvijek se ne zna, ali sudeći po velikom zanimanju organizatori očekuju oko 150 natjecatelja. Bit će to gotovo dvostruko veći broj nego prošle godine, što je podatak koji dovoljno govori sam za sebe.

Foto: Marko Posavec
Foto: Marko Posavec

Osim spomenutog interesa, Marošević je spomenuo još jednu pozitivnu stvar glede ovogodišnjeg triatlona na Šoderici koja će privući dodatan broj natjecatelja:

Druga stvar koja nam budi optimizam je ta da smo u suradnji s kolegama iz Varaždina i Međimurja uspjeli organizirati ligu pod nazivom “Triatlon tri županije”. Održat će se tri triatlona u tri vikenda za redom. Prvi će biti u Varaždinu, drugi u Prelogu, a treći, finalni bit će kod nas u Koprivnici, na Šoderici. Zbrajat će se bodovi te ćemo na našem maratonu dobiti apsolutnog pobjednika.

Što se tiče rezultatskog dijela, Marošević je istaknuo imena dvaju Koprivničanaca koja su nam odavno dobro poznata po odličnim rezultatima, a to su Denis Pleše i Fran Tisaj. Denis je jedan od najvećih favorita u apsolutnoj kategoriji, dok će Fran napadati sam vrh kadetske kategorije.

Foto: Marko Posavec
Foto: Marko Posavec

Staza koju će triatlonci prolaziti napravljena je na način da je što više natjecatelja može završiti. Plivat će se 250 metara, a nakon toga slijedi 10 km vožnje biciklom. Za bicikliste će biti napravljene dvije staze oko Šoderice. Jedna će biti pripremljena za MTB bicikle, a druga za cestovne. Nakon plivanja i bicikliranja, natjecatelje čeka dionica trčanja od 2,5 kilometra.

Iskustva s prošlogodišnjeg maratona govore kako ovogodišnji možete biti samo još bolji, a svi zaljubljenici u ovaj sport sigurno će moći uživati početkom kolovoza na drugom triatlonu na Šoderici.

zatvori