Četvrtak, 25. travnja 2024.

Kopić i Christensen: Moramo smisliti kako slomiti Cibalijin bunker

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u drugom kolu Prve hrvatske nogometne lige na domaćem stadionu ugostiti vinkovačku Cibaliu te u tom susretu tražiti drugu ovosezonsku pobjedu.

Iza Farmaceuta je pobjeda protiv Intera iz Zaprešića rezultatom 2:0 koju su ostvarili u posljednjih desetak minuta. Borili su se naši nogometaši protiv bunkera Zaprešićana, a kako je rekao trener Slavena Željko Kopić slična utakmica očekuje nas i sutra:

Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica protiv ekipe koja je defenzivno jako dobro organizirana. Povratkom u Prvom ligu sigurno je da će se htjeti dokazati da im tu mjesto i pripada. Međutim, vjerujem da su igrači svjesni koliko nam i ova druga utakmica znači i koliko bi nam ove dvije pobjede olakšale nastavak prvenstva. Siguran sam da ćemo biti na pravoj razini i da ćemo svi zajedno učiniti apsolutno sve da upišemo nova tri boda.

Što se tiče sastava, sigurno neće biti Gregurine koji je ozlijeđen, a Kopić će se za prvu jedanaestoricu odlučiti nakon popodnevnog treninga. Mogući sastav: Marković – Purić, Međimorec, Musa, Štiglec – Christensen, Pokrivač, Arap – Ivanovski, Savić, Ejupi.

Koprivnički strateg smatra da će Vinkovčani sutra sigurno inzistirati na čvrstom defenzivnom bloku, mnogo duela te da će vrebati svoje šanse iz brzih kontri i prekida.

Prostor za napredak u našoj momčadi Kopić vidi na polju uigranosti i kohezije grupe. Iako mnogi preskaču tu činjenicu, iz Slavena je otišlo pet prvotimaca i sigurno je da će trebati neko vrijeme da se, recimo, uklopi Ivanovski ili u potpunosti prilagodi na svoju ulogu u prvih jedanaest Savić.

Unatoč svemu Farmaceuti će sutra ići na sva tri boda od prve minute što je potvrdio i veznjak Slavena, Danac Soren Christensen.

Znamo da će Cibalia doći s obrambenim pristupom te da će tražiti prilike preko brzih krila i napadača. Moramo biti oprezni, danas ćemo ih još dodatno analizirati, ali, prije svega, moramo gledati sebe. Ako budemo na sto posto imamo veliku šansu za pobjedu.

Danac je pohvalio svoje suigrače priznavši da i on i cijela momčad mogu pružiti više nego na utakmici protiv Intera te da će s vremenom sigurno biti sve bolji. Iza Christensena je već neko vrijeme provedeno u Koprivnici za koje je rekao da je iznenađujuće ugodno i da se osjeća odlično u našem gradu.

Utakmica Slavena i Cibalije igrat će se sutra (u subotu) na koprivničkom Gradskom stadionu s početkom u 19 sati.

zatvori