Četvrtak, 18. travnja 2024.

POČINJEMO Slaven Belupo bez Mateasa Delića traži tri boda protiv Intera

Nogometaši Slaven Belupa vraćaju se prvoligaškim obavezama. Nakon vrlo dobro odrađenih priprema naši će Farmaceuti sutra otvoriti novu sezonu i to na domaćem Gradskom stadionu protiv Intera iz Zaprešića.

Klub su u prijelaznom roku napustili Nikola Jambor, Filip Ozobić, Edson, Goran Paracki, Sandi Križman, Marko Marciuš, Matjaž Rozman, Špiro Peričić i kapetan Mateas Delić, a njih će pokušati nadomjestiti novopridošli Goran Zakarić, Aleksandar Jovičić, Mirko Ivanovski i Helder Silva.

Trener Farmaceuta Željko Kopić pohvalio je pojačanja kojima će ipak trebati nešto vremena da se prilagode, a posebno je istaknuo Ivanovskog koji bi mogao biti veliko pojačanje kada dođe na optimalnu fizičku razinu.

Koprivničanci su u nešto više od mjesec dana priprema odradili sve što su treneri zacrtali. Što se tiče pripremnih utakmica, Slaven je svladao Borac iz Imbriovca sa 6:0, s 4:0 mađarski Paksi, s 3:2 slovensko Celje i s 1:0 slovenski Aluminij, dok je drugi sastav susret bez pobjednika (1:1) odigrao protiv U-19 reprezentacije Hrvatske. U posljednoj pripremnoj utakmici Slaven je poražen od mađarskog Honveda rezultatom 2:1.

U susret s Interom Kopić ulazi optimistično te je najavio osvajanje sva tri boda. Izjave iz protivničkog tabora smatra pomalo smiješnima:

Svakako pred domaćim navijačima sezonu želimo otvoriti kvalitetnom igrom te ćemo učiniti sve da dobijemo utakmicu. Što se tiče Intera iz Zaprešića, čitao sam najave kao da se preslaguju, da im treba još vremena, ali smatram da su to priče za malu djecu.

Što se tiče sastava za sutrašnju utakmicu, najvažnija vijest je da neće biti Mateasa Delića koji je napustio klub te je u potrazi za novim angažmanom. Deset pozicija u sastavu zauzet će igrači koji su igrali zadnju pripremnu utakmicu protiv Honveda, a jedanaesto mjesto će najvjerojatnije zauzeti Barić:

Marković – Purić, Međimorec, Musa, Štiglec – Christensen, Pokrivač, Gregurina – Barić, Ejupi, Savić.

Odlaskom Delića, naš klub je dobio novog kapetana, igrača s preko 200 nastupa za Slaven, Vedrana Purića. Desnom bočnom igraču ova obaveza nije strana jer je već tokom svoje karijere nosio traku oko ruke. Kako je sam rekao, velika je čast biti kapetanom svoga kluba.

Slaven će prva dva kola igrati kod kuće i to protiv Intera i Cibalije, a Purić smatra kako on i njegova ekipa mogu do šest bodova u dva uvodna susreta:

Mislim da je najvažnije da imamo dobar ulazak u sezonu jer će to kasnije odrediti naš plasman. Ako dobro startamo i iskoristimo dobar ždrijeb stvorit ćemo si dodatno samopozdanje i elan koji bi nas mogao nositi u gornji dio tablice. Nadam se da bi se mogli priključiti vrhu i biti odmah iza Dinama, Hajduka i Rijeke.

Utakmica na Gradskom stadionu igra se sutra s početkom u 20 sati, a spomenimo i to da će od nove sezone sve karte biti personalizirane. Jedna osoba će moći kupiti jednu kartu te će na stadion moći ući samo uz predočenje osobne karte stoga požurite na blagajne kako biste izbjegli gužve.

1. HNL, 1. KOLO:

15.07.2016. 20:00
Koprivnica: Slaven Belupo : Inter-Zaprešić

16.07.2016. 19:00
Pula: Istra 1961 : Osijek

16.07.2016. 21:00
Split: Split : Rijeka

17.07.2016. 19:00
Zagreb: Dinamo : Lokomotiva

17.07.2016. 21:00
Vinkovci: Cibalia : Hajduk

zatvori