Četvrtak, 18. travnja 2024.

Slaven Belupo pripreme nastavlja u Koprivnici, Zakarićev prvijenac donio pobjedu protiv Aluminija

Nogometaši Slaven Belupa završili su s pripremama na slovenskoj Rogli. U posljednjoj tamošnjoj prijateljskoj utakmici pobijedili su svježeg slovenskog prvoligaša Aluminij u Kidričevu s 1:0.

Utakmica je po običaju igrana dva puta po 60 minuta, a odlučujući pogodak na Martinaginu asistenciju u 110. je minuti postigao novopridošli napadač Goran Zakarić. Podsjetimo, Zakarić se prošloga tjedna pridružio Slavenovim pripremama, a došao je iz bosanskohercegovačkog prvaka Zrinjskog iz Mostara.

U drugom poluvremenu utakmice protiv Aluminija za Slaven Belupo nastupila su i druga dvojica novih igrača, stoper Aleksandar Jovičić i brazilski veznjak Helder. Pokazali su da se na njih može računati.

Farmaceuti su tako u četiri pripremne utakmice upisali četiri pobjede. Do početka nove sezone domaćeg prvenstva, koja starta 15. srpnja, trenirat će u Koprivnici, a „generalku“ će odraditi s mađarskim prvoligašem Honvedom ove subote u Budimpešti.

Kopić: Preostalih desetak dana iskoristit ćemo za još bolje uigravanje

– Program dosadašnjih priprema uz vrlo dobro vrijeme u potpunosti smo ispunili i obavili sve što je planirano. Odigrali smo četiri prijateljske utakmice te ostvarili isto toliko pobjeda. U nekim susretima smo dosta toga pokazali, posebno s Celjem i zadovoljan sam ostvarenim. Svi igrači su imali priliku pokazati svoje sposobnosti jer smo sve utakmice igrali 2×60 minuta, a sada je na meni da odlučim koji će krenuti u prvenstvo, iako je glavnina standardnog sastava uglavnom poznata – izjavio je trener Željko Kopić nakon povratka iz Slovenije za službene Slavenove internetske stranice.

– Dosta nas je igrača iz prošlog prvenstva napustilo, a došla su i neka nova imena (Zakarić, Helder, Jovičić) kojima će trebati određeno vrijeme za prilagodbu. Mladi koji su s nama na pripremama, dakle bivši juniori kluba također su dosta toga pokazali na prijateljskim susretima i bilo je vidljivo da se na njih možemo osloniti – ističe Kopić i dodaje:

– Do početka nove sezone preostalo je nešto više od desetak dana i to ćemo iskoristiti za još bolje uigravanje momčadi. Posljednju provjeru imat će u Budimpešti s Honvedom, jednim od najpoznatijih mađarskih klubova što će biti generalka za prvenstveni start. Kao što je poznato očekuju nas dvije prvenstvene utakmice za redom kod kuće, prvo s Interom iz Zaprešića, a zatim s novim prvoligašem, vinkovačkom Cibalijom. Vjerujem, da ćemo u tim susretima napraviti dobar rezultat što bi nam trebalo biti jako poticajno za nastavak prvenstvene utrke. Neka nas samo zaobiđu ozljede i sve će biti u redu – zaključio je trener Kopić koji će večeras na koprivničkom stadionu zajedno sa svojim suradnicima nastaviti s treninzima nakon povratka sa slovenskih priprema.

zatvori