Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Božica Palčić: Podravka je likvidna, a gomilanje troškova daleko je iza nas

Ususret sjednici Glavne skupštine Rukometnog kluba Podravka koja će se održati idućeg ponedjeljka, 18. srpnja, popričali smo s direktoricom kluba Božicom Palčić koja nam je približila trenutno stanje u klubu.

Direktorice Palčić, kakva to skupština slijedi?

— To će biti naša uobičajena skupština koju smo obavezni održati pošto smo sportsko dioničko društvo. Prema statutu moramo ju održati jednom godišnje, a glavna stvar o kojoj će se raspravljati je financijsko izvješće, odnosno izvješće revizora za 2015. godinu.

Kako Podravka funkcionira nakon preoblikovanja?

— 2015. godina, prva prava poslovna godina po kojoj smo se vodili kao trgovačko društvo bila je vrlo uspješna. Prihodi su nešto veći i iz njih smo pokrili sve svoje troškove. Ostvarili smo i dobit – nije to neki preveliki iznos, nekih pet tisuća i nešto kuna, ali je uvijek lijepo završiti godinu u pozitivi.

Kada već pričamo o financijama, kakvo je zapravo stanje u klubu što se tog dijela tiče?

— Mogu reći da je trenutno stanje s financijama dobro. Likvdni smo, a što je najvažnije sve svoje obaveze izvršavamo na vrijeme i nadam se da ćemo tako nastaviti i ubuduće. Osim toga, bitno nam je i da ne gomilamo troškove i dugove, kao što je bilo u prošlosti ovog kluba, već da nastavimo s radom kakav je sad.

Kakav je odnos kluba i Grada kao većinskog vlasnika?

— Sa svojeg stajališta moram reći da imamo dobar i korektan odnos. Grad Koprivnica, uz našeg glavnog sponzora – Podravku, omogućava nam odlične uvjete, posebno za rad naše škole rukometa koja na tim temeljima ostvaruje, rekla bih, izvrsne rezultate na državnom nivou.

Za kraj, bliži se početak priprema, neke igračice su otišle, neke su došle, je li gotova igračka križaljka za novu sezonu?

— Neću reći da definitivno neće više biti dolazaka i odlazaka, ali mi smo ostavili financijski prostor, ukoliko se ukaže prilika i potreba za dovođenjem nekog pojačanja, da možemo reagirati. U principu, smatram da smo igrački kadar zaključili te ćemo s trenutnim rosterom krenuti u pripreme.

zatvori