Subota, 20. travnja 2024.

SDP konačno odlučio: Androlić u Sabor, Pros u izvršnu vlast

SDP je definirao svoje kandidate na listama Narodne koalicije.

U Drugoj izbornoj jedinici prvi će biti Gordan Maras, treći Vedran Babić iz susjedne Bjelovarsko-bilogorske županije. Peta je predsjednica Foruma žena SDP-a Hrvatske Gordana Sobol i na šestoj poziciji Milivoj Androlić, stranački povjerenik za našu, Koprivničko-križevačku županiju. Dražen Pros je na jedanaestom mjestu. Kakva su očekivanja prvog podravsko-prigorskog SDP-ovca, rekao nam je sam Milivoj Androlić:

– Moje ambicije su vrlo jasne – zastupati Koprivničko-križevačku županiju, ali i sve građane RH u Saboru.

– Znači, želite u Sabor i ništa drugo?

– Nije sad stvar u tome što tko želi. U politici je vrlo važna djelotvornost i realizirati političke ciljeve i programe koji se postave i koji će biti predstavljeni građanima. Primarni su cilj zajednički interesi, a tek potom pojedinačne interese svakoga od nas.

Kad je pak riječ o Prosu, jedanaesta pozicija definitivno nije ta koja vodi u saborske klupe. No, čini se da to nije ni bitno jer stranka ima druge planove za njega, kaže Androlić:

– Svakako ćemo poduzetni sve da ovaj puta formiramo vladu. Svakako će i dio ljudi iz Koprivničko-križevačke županije obnašati značajne funkcije u izvršnoj vlasti. Kolega Pros je to obavljao i u prošlom mandatu, i to vrlo uspješno. Stranka svakako na njega računa da preuzme značajnu ulogu u izvršnoj vlasti.

A može li HNS-ova Anka Mrak Tartitaš, koja se pokazala uspješnom u prikupljanju preferencijalnih glasova, ugroziti Androlićev odlazak u Sabor?

– Smatram da će kolegici Mrak Taritaš ovaj puta biti znatno teže ponoviti uspjeh s prošlih izbora. Sad smo šira koalicija i dobit ćemo više glasova, pa će stoga biti teže ostvariti 10% glasova cijele liste. Osim toga, snaga SDP-a i HNS-a je na ovim prostorima vrlo jasna.

Androlić je izrazio uvjerenje da će Narodna koalicija u našoj Drugoj izbornoj jedinici osvojiti 7 saborskih mandata. Kaže da Narodna koalicija želi vratiti red i rast u Hrvatskoj, te prekinuti organizirani politički kaos koji su u vođenju države uveli HDZ i MOST kako bi Hrvatska nastavila gospodarski i rast u svim segmentima društva. Androlić vjeruje da će građani na ovim izborima prepoznati programe koje su za boljitak svih kreirali unutar lijeve koalicije.

zatvori