Utorak, 26. ožujka 2024.

PROMET VIKENDOM Trojica zadržana do otriježnjenja, jedan vozio dvostruko iznad ograničenja

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog su vikenda zabilježili ukupno šest prometnih nesreća u kojima srećom nitko nije stradao i čije su jedine posljedice bile materijalne naravi.

Nesreće su se dogodile jer sudionici u prometu nisu pazili na propisno kretanje kolnikom, vozili su neprilagođenom brzinom, oduzimali su prednost prolaska i nepropisno vozili unatrag. Dvije nesreće prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola.

Što se tiče prometnih prekršaja, policijski su ih službenici tijekom vikenda evidentirali ravno stotinu, od čega se 21 odnosio na alkohol i 34 na brzinu. Trojica vozača zadržana su u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a jedan je uhićen i nad njim je proveden žurni prekršajni postupak. Taj je 37-godišnjak, o kojemu smo već pisali, ujedno bio i rekorder vikenda što se tiče alkohola u organizmu.

Najbrži je vozač uhvaćen u subotu malo iza 1 u noći u Sv. Ivanu Žabnu. Bio je to 43-godišnjak kojemu se nekamo žurilo pa je vozio 104 kilometra na sat na mjestu gdje je brzina ograničena na 50.

zatvori