Četvrtak, 28. ožujka 2024.

POZNAT DATUM Evo kada će (napokon) biti otvoren Spomenik hrvatskoj slobodi

Predstavnici Gradske uprave danas su se sastali s članovima Odbora za branitelje, a tema sastanka bio je dogovor oko datuma otvorenja Spomenika hrvatskoj slobodi, to jest spomenika hrvatskim braniteljima na Florijanskom trgu.

S obzirom na to da se 30. rujna svake godine obilježava preuzimanje vojarne i Dan koprivničkih branitelja članovi Odbora za branitelje odlučili su da se „Spomenik hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata“ svečano otvori 30. rujna 2016. godine na 25. obljetnicu preuzimanja vojarne odnosno na Dan koprivničkih branitelja.

Sastanku su prisustvovali članovi Odbora Ivica Jurenec, Robert Vulić,  Kristina Škoda, Vesnica Babec, Josipa Franjo, Milan Toth,  Mirko Hanžeković, Mladen Pavković, Ernest Forjan,  Josip Behin, Ivan Gal, Ivan Peti dok su ispred Grada Koprivnice sastanku prisustvovali zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samobore te stručne službe.

Špekuliralo se da će otkrivanje spomenika biti u srpnju i da će na svečanost doći i predsjednica Republike, no to je očito palo u vodu.

Tako će, kao što je i bilo službeno najavljivano, spomenik biti otkriven za Dan koprivničkih branitelja, ali s godinom dana zakašnjenja.

zatvori