Četvrtak, 25. travnja 2024.

Manjak novca za pomoćnike u nastavi nadomjestit će se preko Šegrtskog srca

Završio je prvi krug projekta pomoćnika u nastavi za sljedeću školsku godinu. Za škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija ove je godine budžet smanjen s 2,5 na 2 milijuna kuna, a taj iznos im je u prvom krugu, prema riječima koprivničko-križevačkog dožupana Ivana Pala, i odobren.

S toliko novca, napominje Pal, osiguralo bi se 37 pomoćnika, za razliku od prošle, kada su bila dva više. Oni bi brinuli o 60-ak podravsko-prigorskih učenika. Kao što smo ranije izvještavali, u kreiranju projekta ove je godine došlo do određenih propusta kod stručnih službi resornog ministarstva, te Županija nije mogla prijaviti učenike koji upisuju prvi razred srednje škole.

No, da ti učenici ne ostanu zakinuti, u Nemčićevoj su pronašli drugo rješenje, pojašnjava dožupan Pal:

Mi ćemo te učenike pokriti preko udruga. Konkretno, na projektu radi Udruga Šegrtsko srce iz Obrtničke škole koja je registrirana i za takvu mogućnost. Svi učenici prvih razreda srednjih škola, koji su taj način izostavljeni i naprosto ih nismo mogli prijaviti, na taj bi način bili obuhvaćeni projektom.

Takvih je učenika petero ili šestero, kaže dožupan Pal. Podsjetimo, bespovratna financijska sredstva za provedbu projekta osigurana su u okviru natječaja Europskog socijalnog fonda.

zatvori