Subota, 20. travnja 2024.

Podignuta optužnica protiv trojca koji je starici oteo ušteđevinu

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je pred ovdašnjim Općinskim sudom optužnicu protiv troje hrvatskih državljana rođenih 1967., 1971. i 1983. godine zbog počinjenja kaznenog djela prijevare.

Trojac je, naime, 16. ožujka obilazio kuće u Novigradu Podravskom u potrazi za starijim osobama koje žive same. Prvookrivljenica je tako pronašla 80-godišnju staricu te ju odabrala za glavnu metu prijevare. Nazvala ju je mobitelom i lažno se predstavila kao zaposlenica glavne pošte u Koprivnici. Upitala je staricu ima li kod kuće novčanice u eurima, na što je žrtva odgovorila potvrdno.

Prevarantica ju je potom uvjerila kako je takvim novčanicama istekao rok važenja te kako će ih netko doći provjeriti. U kuću starice ubrzo su došli drugookrivljenica i trećeokrivljenik te preuzeli ukupno 7.230 eura — itekako valjanih. Novac su međusobno podijelili.

Cijela je priča, međutim, starici ili nekome iz njene obitelji ipak bila sumnjiva pa je ubrzo pozvana policija kojoj je trebalo oko tjedan dana da protiv prevarantskog trojca dovrši kriminalističko istraživanje i podnese odgovarajuće izvješće nadležnom državnom odvjetništvu koje je, slijedom toga, jučer podiglo optužnicu.

zatvori