Utorak, 26. ožujka 2024.

Piškornica za 3,5 milijuna kuna kupila Prizmu VV

Svečanim potpisivanjem ugovora danas je u Koprivničkom Ivancu kraju privedeno preuzimanje tvrtke Prizma VV od strane Piškornice – sanacijskog odlagališta.

Za 3,5 milijuna kuna Piškornica je preuzela 100 posto vlasništva ove komunalne tvrtke što otvara nove poslovne mogućnosti, rekao je direktor Piškornice Mladen Jozinović: — Prizma je obiteljsko poduzeće s 24 djelatnika, šest milijuna kuna prometa, 13 koncesija u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ovim preuzimanjem, osim sinergijskog efekta daljnjeg razvoja biznisa, Piškornica postaje dominantni sakupljač otpada u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ovo neće biti jedina akvizicija grupe Piškornica u ovoj godini. Dobili smo suglasnost i ako do jeseni uspijemo završiti, tom ćemo akvizicijom do temelja zatresti posao gospodarenja otpdaom na nivou države. Kao što sam i rekao, mislim da već sad s Prizmom idemo u novi posao. Javljat ćemo se na sve natječaje u četiri županije kad je riječ o sakupljanju i obradi otpada.

Direktor Prizme VV Dražen Vlah rekao je da je obitelj godinama ulagala u poduzeće i stvorila sustav koji djeluje u selima, gdje je znatno teže provoditi zbrinjavanje otpada nego u gradu. A ovim strateškim partnerstvom obje strane dobivaju, zaključio je Vlah te dodao:
— Tržište je postalo takvo da mala firma više ne može konkurirati i biti konkurentna na tržitšu. Nadam se da ćemo ovim partnerstvom imati barem duplo više posla, a naznake jesu takve. Vjerujem da ćemo ga puno lakše odraditi i još većom kvalitetom zadovoljit ćemo i sve naše djelatnike, ali i klijente. Vjerujem da neće biti problema sa zbrinjavanjem i odvozom otpada.

Dodatno olakšanje je što Prizma više neće odvoziti otpad u Jasenovac, Grubišno Polje i Garešnicu, već je deponij na Piškornici udaljena najviše 50 km od najudaljenijeg mjesta iz kojega Prizma zbrinjava otpad.

Foto: Luka Krušec / Glas Podravine.
Foto: Luka Krušec / Glas Podravine.

Jozinović je pak zaključio da Piškornica ovom akvizicijom širi svoje poslovanje s gospodarenja otpadom i na kompletne komunalne usluge koje će nuditi za početak u sve četiri sjeverozapadne županije. Piškornica će ove godine narasti na 25 milijuna kuna prihoda te trenutno broji 31 zaposlenih. A nakon još jedne akvizicije na kojoj se aktivno radi, uprava će se usmjeriti internom konsolidiranju što će omogućiti da tvrtka spremno dočeka turbulencije koje je za očekivati na tržištu, zaključio je Jozinović.

zatvori