Četvrtak, 18. travnja 2024.

Zaključen projekt unaprijeđenja i razvoja tržišta rada u Podravini i Prigorju

Završila je provedba projekta ‘Partnership for all’ kojeg je proteklih 18 mjeseci provodila PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s križevačkim Područnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Cilj mu je bio unaprijeđenje i razvoj tržišta rada u našoj županiji i jačanje kapaciteta županijskog Lokalnog partnerstva za zapošljavanje kako bi se pripremili novi razvojni projekti u području razvoja ljudskih potencijala.

Konkretnije nam je pojasnio koprivničko-križevački dožupan Ivan Pal:

On bi za naše građane i općenito ovu sredinu trebao značiti efikasniji model dolaska do radnog mjesta, po domaći rečeno. Uz Lokalno partnerstvo za zapošljavanje i nas kao regionalnu samoupravu, u projekt je bila uključena Gospodarska i Obrtnička komora, strukovne škole i jedan broj poslodavaca koji svi zajedno moramo tražiti dostupnije modele prezentiranja potreba za radnom snagom i dolaženja do radnog mjesta.

Projektne aktivnosti obuhvaćale su, između ostalog, izradu Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2014.-2020., četiri koordinacijska sastanka za jačanje partnerstva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, i radionice za razvijanje i pripremu novih projektnih ideja za kandidiranje na natječaje u okviru Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a njegova vrijednost bila je 32 tisuće eura.

zatvori