Četvrtak, 25. travnja 2024.

OPTIMIZAM Kopić & Pokrivač: “Idemo u Zagreb bez straha”

Nogometaši Slaven Belupa sutra će gostovati u Zagrebu gdje će igrati treće kolo Prve hrvatske nogometne lige protiv Dinama. Farmaceuti u susret ulaze ohrabreni s dvije uvodne pobjede upisane protiv Intera i Cibalije na koprivničkom Gradskom stadionu.

Sigurno je da je gostovanje na Maksimiru najteže moguće u hrvatskoj ligi, ali optimizma kod stratega Slavena Željka Kopića nenedostaje:

Sigurno je da nas očekuje susret koji nije jednostavan, ali dobro smo radili ovaj tjedan. Imamo dobru atmosferu u svlačionici, vlada kvalitetna energija i naše misli su pozitivne. Idemo u Zagreb prezentirati se na najbolji mogući način, idemo odigrati maksimalno natjecateljsku utakmicu te ćemo sve učiniti da ostanemo neporaženi.

Dinamo je trenutno fokusiran na kvalifikacije za Ligu prvaka, ali veliki broj kvalitetnih igrača sigurno će im omogućiti da u susret s Koprivničancima uđu maksimalno spremni i motivirani.

Što se tiče sastava Slavena, trener Kopić još uvijek nije siguran na koga će moći računati te će prvu jedanaestoricu odrediti nakon večernjeg treninga. Najupitniji za sada su Purić i Međimorec koji vuku ozljede iz prošlog susreta s Cibalijom. Na njihova mjesta mogli bi upasti Jovičić i Katić, prvi na mjestu desnog bočnog igrača, a drugi na poziciji stopera.

Mogući sastav: Marković – Jovičić, Musa, Katić, Štiglec – Christensen, Pokrivač, Burić – Ivanovski, Savić, Ejupi.

Sigurno mjesto u sastavu ima Nikola Pokrivač, koji će zauzeti poziciju zadnjeg veznog, a u utakmicu s Dinamom ulazi bez straha:

Svi znamo šta znači Dinamo za hrvatske prilike. Sigurno je da nam neće biti lako, ali mislim da nemamo pravo doći tamo i bojati se Zagrepčana. Sve respektiramo, ali nikog se ne bojimo i to smo pokazali u prva dva kola.

Dobro je poznata činjenica da je u 25 utakmica u Maksimiru Slaven uspio upisati samo po jednu pobjedu i jedan remi, a može li se ta statistika popraviti na valu optimizma i šest bodova u dva kola saznat ćemo sutra. Utakmica u Zagrebu igra se s početkom u 20 sati.

zatvori