Četvrtak, 18. travnja 2024.
Home Sport Rukomet Najbolji kadeti kontinenta dolaze u Koprivnicu na Europsko rukometno prvenstvo

Najbolji kadeti kontinenta dolaze u Koprivnicu na Europsko rukometno prvenstvo

0
Najbolji kadeti kontinenta dolaze u Koprivnicu na Europsko rukometno prvenstvo
Izvor: hrs.hr
Koprivnica će u kolovozu biti domaćin Europskog rukometnog prvenstva za kadete. Sportska dvorana Gimnazije ‘Fran Galović’ ugostit će najbolje reprezentacije kontinenta, a dakako i naše najbolje mlade rukometaše.

Kako je i zašto Koprivnica dobila domaćinstvo ovako važnog i velikog natjecanja rekla nam je glavna koordinatorica organizacije Sonja Šafar:

Već smo organizirali jedno veliko natjecanje u našem gradu. Bilo je to Svjetsko prvenstvo za djevojke U-20. Također i naša ženska i muška rukometna organizacija igrali su svoje kvalifikacijske utakmice u Koprivnici. Sa sva tri natjecanja i samom organizacijom i posjetom istih naš Savez je bio izuzetno zadovoljan tako da nam je još jednom pripala čast ugostiti ovako veliko natjecanje.

Da je organizacija velika čast, potvrdila je Šafar, ali je istaknula kako je i ovo velika promocija naše Koprivnice:

Svi jako dobro znamo da je Koprivnica rukometni grad, pogotovo zbog naše Podravke koja postiže odlične rezultate. Stvarno je ovo veliko priznanje za naš grad, ali i promidžba. Ipak će u naš grad doći ekipe iz velikih europskih zemalja. Također, bit će i veliki broj ljudi koji će doći gledati turnir, pogotovo zato što je to muški rukomet. Sve u svemu, ovo je velika promocija za naš grad i županiju.

Koliko će koštati organizacija Šafar nam nije mogla reći jer postoje mnogi troškovi tokom samog natjecanja te je nemoguće trenutno odrediti točnu cifru.

Europsko prvenstvo igrat će se od 10. do 21. kolovoza u Koprivnici i Zagrebu. Koprivnica će ugostiti momčadi iz dvaju grupa, a u jednoj će biti i naši reprezentativci, te samu završnicu, odnosno borbu za medalje. U gimnazijskoj sportskoj dvorani moći ćete gledati Hrvatsku u borbi s Islandom, Švedskom i Češkom, a u drugoj skupini snage će odmjeriti Srbija, Poljska, Njemačka i Portugal. Sudeći po snazi naše reprezentacije moći ćete ju gledati i do same završnice natjecanja.

zatvori