Izvor: Organizacija mladih HSS-a.
‘Mladi i poljoprivreda’ naziv je predavanja koje je u subotu u Novom Virju organizirala tamošnja Organizacija mladih HSS-a.

Predavanje su održali Marina Ivančan, voditeljica Proizvođačke organizacije Udruge mljekara “Drava-Sava” i Ivan Nekoksa, suvlasnik poljoprivredne zadruge u Velikom Trojstvu. Marina Ivančan je ukazala na sve probleme sa kojima se mljekari i poljoprivrednici danas susreću, te o važnosti mladih ljudi u poljoprivredi, njenom opstanku i napretku, dok je Ivan Nekoksa prezentirao način na koji funkcioniraju zadruge poljoprivrednih proizvođača u svijetu i kod nas.

Uz mnoštvo mladih, koji su bili zainteresirani za ove teme i kojima je poljoprivreda primarna djelatnost, prisutni su bili i predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke i župan Koprivničko-križevačke županije, Darko Koren, predsjednik Općinske organizacije HSS-a i načelnik Općine Novo Virje, Branko Mesarov, te predsjednik Organizacije mladih HSS-a Koprivničko-križevačke županije Dino Valeš i tajnik OM HSS-a Koprivničko-križevačke županije Dejan Čokonaj.

Okupljene je ispred organizatora pozdravila predsjednica Organizacije mladih HSS-a Novo Virje Katarina Čorba, te zahvalila okupljenima na interesu za ovakvo predavanje koje ukazuje na probleme u poljoprivredi. Nakon pozdrava riječ je prepustila gostima.

Načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov je pozdravio inicijativu mladih za pokretanjem ovakve akcije.

Predsjednik Organizacije mladih HSS-a Koprivničko-križevačke županije Dino Valeš je iskazao zadovoljstvo prisustvovanju na takvom predavanju, inicijativi da se mladi uključe i u upoznavanje problema i u rješavanje problema sa kojima se danas susreće naše selo.

Predsjednik Županijske organizacije Koprivničko-križevačkog HSS-a Darko Koren pozdravio je sve prisutne i detaljno i stručno se osvrnuo na probleme sa kojima se naše selo danas susreće, posebno na kontinuirano zapostavljanje ruralnog razvoja i stavljanje pod tepih tih problema od svih dosadašnjih vladajućih garnitura. Također je prisutnima govorio i o aktualnostima u vrhu stranke, pripremama za parlamentarne izbore, kao i o stanju u samoj državi.

Po završetku službenog dijela mladi su se, zajedno sa svojim gostima, nastavili družiti u prostorijama doma u Novom Virju, koje je i ovaj puta iskazalo svoju nadaleko poznatu gostoljubivost.