Četvrtak, 25. travnja 2024.

Sedam Podravkašica brani boje Hrvatske na svjetskim prvenstvima

Iako je sezona za Podravku Vegetu odavno završila, mlade rukometašice još su uvijek u pogonu i to onom reprezentativnom. Naš klub predstavlja čak sedam rukometašica: Sara Šenvald koja se nalazi na Svjetskom prvenstvu juniorki u Rusiji te Iva Šafar, Korina Karlovčan, Lara Pavlović, Ivona Mrđen, Iva Papac i Lea Franušić koje odrađuju pripreme s kadetskom reprezentacijom za Svjetsko prvenstvo u Slovačkoj.

Sara i njene kolegice uspješno su prošle grupnu fazu natjecanja i to kao druge u skupini u kojoj su svladale vršnjakinje Austrije, Brazila, Francuske i Tunisa, a poražene su od Koreje. Hrvatsku večeras u 20.45 čeka susret s Mađarkama u osmini finala.

Šest kadetkinja Podravke trenutno se nalazi u Umagu na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Slovačkoj koje će se održati od 19. do 31. srpnja u Slovačkoj. Uz naše rukometašice u reprezentaciji su i dva trenera Podravke: trener vratarki Goran Trajkovski te kondicijski trener Alen Marošević.

Veliki broj mladih Podravkašica samo je jedan u nizu dokaza koji potvrđuju odličan rad u školi rukometa te potvrda da prva momčad ne mora strahovati za svoju budućnost.

zatvori