Utorak, 23. travnja 2024.

LJETO U KNJIŽNICI Bogat program ima ponešto za svakoga

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ pripremila je u ljetnim mjesecima mnoštvo raznovrsnih programa za djecu i odrasle.

Na taj način već dugi niz godina žele u Koprivnici ponuditi zanimljive aktivnosti kojima će si građani upotpuniti praznike i godišnji odmor, rekla je ravnateljica Knjižnice Dijana Sabolović-Krajina te dodala: – Nama je cilj cijele godine isti, a to je promocija čitanja i pismenosti, korištenje knjižnice kao mjesta za druženje, ali i mjesta za učenje; općenito mjesta za zadržavanje i provođenje slobodnog vremena.

Mališani će tako do početka rujna moći sudjelovati u raznim kreativnim radionicama, pričaonicama i glazbenim slušaonicama, učiti jezike ili pak gledati filmove, dok će oni nešto stariji učiti decoupage tehniku i informirati se o zdravlju na već tradicionalnim Zdravstvenim susretima pod suncobranima. Programi su to koji svake godine privuku veliki broj znatiželjnika, kaže ravnateljica Sabolović-Krajina: – Naši ljetni programi su vrlo dobro posjećeni zato što su neobični – odvijaju se van Knjižnice, a i djeca se vrlo brzo zasite svojeg slobodnog vremena za praznike pa uvijek dođu u Knjižnicu. Isto je i sa odraslima. Programi nisu takvog tipa da bi obuhvaćali veliki broj ljudi, no s obzirom na prostorne kapacitete s kojima raspolažemo, zadovoljni smo.

A veći prostor najčešći je odgovor korisnika koji su do sada ispunili anketu koju su osmislili knjižničari i u kojoj pitaju “Kakvu bi Knjižnicu željeli imati?” – U svakom slučaju najčešće žele najnoviju tehnologiju i više prostora. Do sad smo dobili već tridesetak ispunjenih anketnih upitnika nakon svega dva, tri dana provođenja akcije, a nadam se da će do kraja ljeta biti još puno takvih želja, ideja i kreativnih maštanja – rekla je ravnateljica Sabolović-Krajina.

Knjižnica će tijekom srpnja i kolovoza organizirati i dvije Ljetne tržnice knjiga, ponovno u gradskom parku, a kako je broj zainteresiranih za prodaju uvijek velik, iz Knjižnice pozivaju sve zainteresirane da na vrijeme rezerviraju svoje mjesto.

Podsjetimo da Knjižnica do početka rujna ponedjeljkom i utorkom radi od 12 do 19, a srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati. Također, tijekom srpnja i kolovoza knjige nećete moći posuđivati niti vraćati subotama.

Sve ljetne programe gradske Knjižnice možete potražiti ovdje.

zatvori