Utorak, 23. travnja 2024.

Koprivnički karatist Ivan Geci odlazi na Svjetsko prvenstvo u Meksiko

Ivan Geci, koprivnički karatist, u listopadu ove godine odlazi na Svjetsko prvenstvo u karateu u Meksiku gdje će braniti boje našeg grada, županije i države.

Ivan je član shito ryu karate kluba Yoshukan, a nastup u Meksiku izborio je osvojenim četvrtim mjestom na Europskom prvenstvu u Slovačkoj. Za one koji manje znaju o ovom sportu u svijetu postoje četiri priznata karate stila – shito ryu, shotokan, gojo ryu i wado ryu, a svaki od njih razlikuje se po tehnikama, stavovima i katama.

– Roditelji su me odveli na prvi trening još prije 16 godina i ljubav između mene i karatea bila je na prvi pogled, a od onda sam uspio ostvariti nekoliko odličnih rezultata te doći do dva crna pojasa, prvi dan i to u shito ryu i shotokan stilu – rekao nam je Geci.

Samo neki od uspjeha koje je izdvojio su dvije zlatne medalje dvije godine u nizu na shito ryu kupu u Austriji u konkurenciji čak 150 natjecatelja i već spomenuto četvrto mjesto na Europskom prvenstvu Slovačkoj.

– Najbitnije natjecanje koje mi sada dolazi sigurno je Svjetsko prvenstvo u Meksiku koje će se održati u listopadu ove godine. Važno mi je da položim ispit s kojim ću moći samostalno otvoriti svoju školu karatea, da učim od japanskih majstora te da steknem poznanstva s ljudima koji bi me mogli pozvati na turnire van Europe, recimo Ameriku i Australiju – rekao je koprivnički karatist.

Odlazak na svjetsko prvenstvo preko pola svijeta sigurno nije jeftin, a to nam je potvrdio i sam Geci.

– Za hotel sam nekako uspio skupiti novac, ali za avionsku kartu, koja je najskuplji dio odlaska u Meksiko, još uvijek nisam. Slao sam mailove s molbama u nekoliko firmi i sada čekam odgovor na njih, nadam se da će sve biti uredu i da ću otići na jedan tako bitan događaj za mene – kaže Ivan.

Koprivnički karatist u potpunosti je posvećen svom sportu i kako sam kaže vidi se samo u njemu do kraja života. Odlazak u Meksiko na prvenstvo i polaganje ispita kako bi dobio potrebnu papirologiju za otvaranje vlastite škole jedini su cilj Geciju u budućnosti.

zatvori