Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Kopić: Zaslužena pobjeda, ali ovih šest bodova neće nas zavarati

Nogometaši Slaven Belupa sinoć su došli do svoje druge prvenstvene pobjede u novoj prvoligaškoj sezoni. U uzbudljivoj utakmici punoj preokreta Farmaceuti su slavili protiv vinkovačke Cibalije s 3:2. Nakon pobjeda nad Vinkovčanima i Interom iz Zaprešića naš prvoligaš je ostvario najbolji mogući ulazak u prvenstvo te je trenutno na diobi prvog mjesta sa šest bodova.

Trener Slavena Željko Kopić sigurno nije mogao biti najzadovoljniji sa svih 90 minuta, ali je pohvalio momčad za sav uložen trud i energiju:

Ulazak u utakmicu je bio jako dobar, po dogovoru, s jasnom taktičkom idejom i planom. Poveli smo 1:0 i utakmica se razvijala u pravcu u kojem sam htio. Nakon toga smo ušli u seriju pogrešaka gdje je energija momčadi totalno pala, a od one ideje i igre nije više bilo apsolutno ništa. U poluvremenu smo bili u izuzetno teškoj situaciji te smo promijenili neke stvari. Pokazalo se da je vjera s poluvremena bila opravdana jer smo uspjeli okrenuti utakmicu i zasluženo pobijedili.

Drugi trobod u prva dva kola odličan je start u prvenstvo, ali Kopić poziva na oprez:

Sigurno da me ova, ni prva ni druga, pobjeda neće zavarati u kontekstu da je sve super. Ima jako dobrih stvari, u pojedinim trenucima vidim nas kao jako dobre, međutim ima stvari koje nisu dobre i ako želimo igrati u kontinuitetu dobro te ćemo stvari morati popravljati.

Strateg Farmaceuta napravio je tri brze izmjene, dvije već na poluvremenu, jer nije bio zadovoljan kako su pojedini igrači odigrali. Ipak, kako je sam rekao, svaki idući trening prilika je za novo dokazivanje i svi igrači imaju jednaku šansu za ulazak u prvih jedanaest.

Pohvalio je Kopić igrače koji su ušli u drugom poluvremenu, koji su baš kao i protiv Intera u prvom kolu, donijeli novu energiju koja je povukla cijelu momčad do šest bodova u dva kola. Još je jednom trener Slavena naglasio kako ovo nije ista momčad kao i prošle godine, da su otišli igrači koji su radili razliku te da će trebati određeni period da, što novim, što onima koji su prošle godine sjedili na klupi, sjedne sve na svoje mjesto.

Prije početka sezone Kopić je najavljivao Ivanovskog kao potencijalno veliko pojačanje, a on je sa sinoćnja dva pogotka pokazao da može biti igrač koji će i više nego pomoći našem prvoligašu:

Ivanovski je dobar igrač koji zadnjih godinu i pol ima određeni pad u karijeri. Prije toga je igrao u ozbiljnim ligama i klubovima gdje je radio razliku. Kada je došao u Koprivnicu obavio sam razgovor s njim, dogovorili smo se da dođe tu te sam mu rekao da će sigurno vratiti karijeru na pravi kolosijek. Čovjek jednostavno dobro radi i ima kvalitetu, ali još uvijek nije ni blizu, u samom kontekstu igre, onoga što on može. Drago mi je da je zabio dva gola, ali očekujem ga još boljeg u nastavku sezone.

Naš trener istaknuo je i pohvalio, osim Ivanovskog, i Barića i Jovičića koji su svojim igrama pokazali da se na njih može ozbiljno računati te da kucaju na vrata početnog sastava. Spomenuo je Kopić i prekid zbog ugašenih reflekotra koji je pomogao da se momčad resetira, dođe do zraka i energije za još jedan napad za tri boda koja je naša momčad na kraju i osvojila.

U idućem kolu Farmaceuti gostuju u Zagrebu protiv Dinama gdje će domaćin sigurno biti veliki favorit, ali kako je rekao naš trener Slaven će se ovaj tjedan dobro taktički pripremiti te doći na utakmicu s pravim gardom i pokušati ostati neporažen. Kao moguću olakšavajuću okolnost spomenute su Dinamove euroobaveze zbog kojih će sigurno biti rotacija u njihovom kadru.

Utakmica u Zagrebu igra se idućeg petka s početkom u 20 sati.

zatvori