Četvrtak, 28. ožujka 2024.

JAVNI POZIV Komunalac traži strateškog partnera u plinskom biznisu

Koprivnički Komunalac objavio je javni poziv za odabir strateškog partnera u plinskom biznisu.

Predsjednica Komunalčeve Uprave Maja Hleb pojasnila je da se poziv odnosi i na djelatnost opskrbe koju obavlja Komunalac i na distribuciju plina koju obavlja Komunalčeva tvrtka-kćer Koprivnica plin:

Očekujemo da ćemo u ovom prvom krugu dobiti ponuditelje ili potencijalne investitore koji bi bili zainteresirani za strateško partnerstvo s Komunalcem u vezi ovih dviju djelatnosti, odnosno plinskog biznisa na području Koprivnice i deset općina gdje mi trenutno obavljamo distribuciju plina.

Na ovakav poslovni potez u Mosnoj su se odlučili kako bi izbjegli moguće negativne učinke najavljenih i propisanih tržišnih kretanja na području biznisa plinom. Naime, s jakim strateškim partnerom, Koprivnica bi osigurala sigurnost, kontinuitet i povoljnu cijenu i daljnji razvoj plinskog biznisa, pojasnila je Hleb:

Cilj nam je ojačati Komunalac, odnosno ojačati distribuciju i opskrbu na našem području. Procjenjujemo da ovim potezom građani neće osjetiti negativne učinke najavljenih nam tržišnih procesa. Dakle, umjesto povećanja cijene plina, našim će građanima cijena plina u konačnici biti smanjena. Osim toga, uz strateškog partnera ćemo osigurati stabilnu i sigurnu opskrbu plinom, ali i daljnji razvoj plinskog biznisa u ovom dijelu regije.

Stignu li u Koprivnicu prihvatljive ponude, posao nalaženja strateškog partnera bit će priveden kraju najkasnije početkom prosinca. A koliko stretaško partnerstvo potencijalno vrijedi, od odgovornih za sad nismo uspjeli doznati.

zatvori