Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Jakšić HRT-u: Vratite dopisništvo u Koprivnicu

Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić otvorenim se pismom obratio ravnatelju Hrvatske radiotelevizije Siniši Kovačiću te zatražio ponovno otvaranje dopisništva hrvatske javne televizije u Koprivnici.

Dopisništvo HRT-a u Koprivnici ukinuto je prije točno dvije godine, podsjeća Jakšić u dopisu te ističe kako je time prekinuta 20-godišnja tradicija profesionalnog televizijskog izvještavanja iz Koprivnice čime su stanovnici Koprivničko-križevačke županije, pa tako i grada Koprivnice, stavljeni u nepovoljan položaj. Odgovarajuća zastupljenost televizijskih vijesti s ovoga područja bez dopisništva nije moguća, smatra Jakšić.

Događaje iz Koprivnice trenutno prenose HRT-ovi djelatnici samostalno na terenu, ali s obzirom na to da sami moraju raditi i snimanje i montažu i pripremu tonskih zapisa, teško to mogu obavljati kvalitetno, napominje Jakšić, pogotovo budući da nemaju ni ured ni vozilo.

[poll id=”19″]

Osim toga, u Koprivnici kao sveučilišnom gradu čiji se studenti uvelike bave upravo znanošću o medijima, dopisništvo bi bilo od nemjerljivog značaja za praksu i stjecanje iskustva na terenu, a otvara se i mogućnost suradnje Sveučilišta Sjever i eventualnog novog-starog Dopisništva HRT-a.

Jakšić na kraju podsjeća kako je HRT financiran javnim sredstvima te ima obavezu ravnomjernog izvještavanja iz svih krajeva Hrvatske, a dodaje i kako je Grad Koprivnica spreman dati svoj doprinos za ponovno otvaranje dopisništva.

Odgovor Siniše Kovačića pročitajte ovdje.

zatvori