Petak, 29. ožujka 2024.

IZ BAKINE ŠKRINJE Počinje jubilarno 10. izdanje međunarodnog festivala folklora

Folklornim programom u Novigradu Podravskom večeras počinje jubilarni deseti Međunarodni festival folklora ‘Iz bakine škrinje’.

Okupio je ukupno 11 folklornih udruga s oko 400 izvođača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije koji će u sljedeća dva dana pokazati svu ljepotu i bogatstvo tradicijskih pjesama, plesova i narodnih nošnji.

Domaćin večerašnje prve festivalske večeri, koja počinje u 20 sati u osnovnoškolskoj Sportskoj dvorani, je Kulturno-umjetničko društvo Delovi, a sutrašnje u Koprivnici Folklorni ansambl Koprivnica. Program u našem gradu počinje u 9 sati nastupima folkloraša na Zrinskom trgu, nastavlja se posjetom Domu za starije i nemoćne, a završava programom u dvorani Domoljub s početkom u 20 sati.

Novost ove godine je suradnja našeg festivala s Međunarodnim festivalom tradicijske kulture “Folkofonija” koji se u isto vrijeme održava u Varaždinu pa će neki od izvođača u nedjelju prisustvovati njihovoj gala večeri. Osim plesa i pjesme, folkloraši će se upoznati s našim krajem – razgledat će Koprivnicu te posjetiti Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama i koprivnički Muzej prehrane.

Spomenimo na kraju da organiziranje i održavanje Festivala “Iz bakine škrinje” tradicionalno pomažu Županija i Grad Koprivnica.

zatvori