Četvrtak, 25. travnja 2024.

Iva Horvat zna koji su ‘must-have’ modni dodaci ovog ljeta

Poznatu koprivničku poduzetnicu i dizajnericu nakita Ivu Horvat pitali smo što se od modnih dodataka nosi ovog ljeta i u kojoj mjeri Koprivničanke prate modne trendove.

Piše: Iva Horvat

Ove smo godine svjedoci jedne vrlo šarolike modne poslastice koja šeće ulicama gradova. Djevojke su sve više spremne na modne eksperimente i pokušaje da izraze svoju osobnost na osebujan način putem raznih modnih dodataka te se tako istaknu u masi uniformiranih.

Izradila Iva Horvat.
Izradila Iva Horvat.

Ono što možemo nazvati nekakvom konstantom u svakom je slučaju boho stil koji je i ove godine vladar ljetne modne scene. Bijela čipka i rese definitivno nas podsjećaju na neki festivalski outfit koji je jedan od najčešćih izbora djevojaka ovih dana. Kao veliki ljubitelj upravo tog stila, oduševljena sam što ga i ove godine možemo vidjeti na toliko velikom broju djevojaka i na toliko različitih načina.

No, kao što sam već rekla, ključni komadi više-manje uvijek su isti, a ono što svaki outfit čini drugačijim su dodaci s kojim ga upotpunjujemo.

Što se tiče nakita, ove godine su apsolutno pobjednici ogrlice s resama koje su već prošle godine našle put do srca kupaca. U svim mogućim bojama i sa svim mogućim dodacima, od kristala, pompona, drvenih perla, lanaca, bitno je samo da je veliko, uočljivo, šareno i festivalski inspirirano. Za one koji se još uvijek boje nositi ovako velike statement ogrlice i imati jedan tako uočljiv nositelj outfita, postoji mnogo varijacija manjih modela koji su također vrlo popularni.

Izradila Iva Horvat.
Izradila Iva Horvat.

Zanimljivo je kako je drugi najprodavaniji i najpopularniji model ovog ljeta totalna suprotnost od ovako uočljive ogrlice s resama, a to su takozvane choker ogrlice. Choker ogrlica je ogrlica napravljena od tanke kože širine otprilike 2 cm na koju se također dodaju različiti dodaci i privjesci te je pripijena uz vrat. Njima smo definitivno uveli ’90 ponovno i to na velika vrata.

Izradila Iva Horvat.
Izradila Iva Horvat.

Što se tiče naušnica, ponovno govorimo o najpopularnijem dodatku ove sezone – resama. Što šarenije, bogatije i uočljivije jer kao što smo spomenuli na početku, žene žele izraziti svoju kreativnost i istaknuti se iz mase, a kako drugačije to lakše postići nego koristeći modne dodatke neobičnih boja i linija.

Izradila Iva Horvat.
Izradila Iva Horvat.

Uz nakit, ono što možemo primijetiti ove godine kao jedan od izrazito popularnih modnih dodataka definitivno su boho gladijatorice. One također mogu upotpuniti i najjednostavniji outfit. Ono čime ih ukrašavamo su šareni pomponi, resice, novčići, a nit vodilja ponovno je – što šarenije i uočljivije. Najpopularniji model je onaj na visoko vezanje, ali su gotovo sve varijacije jako popularne i često viđene na ulicama naših gradova. Boho gladijatorice tradicionalne su Grčke sandale koje su ove godine osvojile srca Hrvatica i uvukle se u gotovo svaku garderobu trendseterica. Hit ovog ljeta su i pletene torbe, odnosno cekeri ukrašeni sa šarenim pomponima.

Izradila Iva Horvat.
Sonja Kovač. Gladijatorice izradila Iva Horvat.

U svakom slučaju, možemo zaključiti kako ćemo ove godine gledati jednu vrlo zanimljivu i šarenu modnu igru u kojoj ćemo definitivno uživati.

zatvori