Četvrtak, 25. travnja 2024.

Hrvačice i hrvači osvojili gotovo stotinu medalja u sedam mjeseci

Iza Hrvačkog kluba Podravka vrlo je uspješna polusezona u kojoj su ostvarene brojne medalje i uspjesi. Posljednja u nizu velikih žetvi medalja bila je na Međunarodnom turniru u Zadru nakon kojeg slijedi pauza za mlađe dobne uzraste do 1. kolovoza. I dok će oni najmlađi skupljati snagu za nastavak sezone, kadeti i juniori nastavljaju s napornim treninzima.

U prvih sedam mjeseci naporne sezone naš je klub nastupio na ukupno dvadeset i jednom natjecanju uključujući službena prvenstva Hrvatske, nastupe za reprezentaciju i nastupe na međunarodnim turnirima.

Naši hrvači osvojili su ukupno 91 medalju od čega 19 zlatnih, 24 srebrne i 48 brončanih, a 14 puta ih je samo jedno mjesto dijelilo od postolja.

Što se tiče samo međunarodnih natjecanja, Podravkaši su sudjelovali na njih 10: šest u Hrvatskoj te po jednom u Mađarskoj, Češkoj, Austriji i Slovačkoj. Čak 162 naša natjecatelja u Koprivnicu su se vratila sa 77 medalja, od toga 16 zlata, 21 srebro i 40 bronci.

Hrvački klub Podravka predstavio se i na šest prvenstava Hrvatske, u kategorijama za mlađe i starije dječake, kadete, juniore, mlađe seniore i seniore. Ukupno je nastupilo 19 hrvača Podravke koji su osvojili 14 medalja, tri zlatne, tri srebrne i osam brončanih.

Prvacima Hrvatske postali su Ivan Lončarić u uzrastu seniora, Filip Frankol u mlađim seniorima te Filip Verčević u uzrasnoj skupini starijih dječaka.

Uz silne osvojene medalje naši hrvači izborili su i nastupe u reprezentaciji. Ivan Lončarić upisao je četiri seniorska nastupa i to na Grand Prixu u Zagrebu, na Grand Prixu u Budimpešti, na turniru Ljubomir Ivanović Gedža u Beogradu te u Zrenjaninu na kvalifikacijama za Olimpijske igre. Uz Ivana, nastup u reprezentaciji ostvarila je i Valentina Belušić u kadetskoj konkurenciji, a natjecala se na turniru Flatz Open 2016. u austrijskom Gotzisu.

Na osvajanje odličja i ostvarenje odličnih rezultata naš klub i naši hrvači već su nas pomalo i naviknuli, ali ni jedan takav uspjeh ne bi došao bez velikog odricanja i rada kojeg u Hrvačkom klubu Podravka ima napretek. Ovi nabrojani podaci veliki su dokaz da se u Koprivnici odgajaju hrvački šampioni te da će uspjesi u budućnosti biti sve brojniji.

zatvori