Petak, 26. travnja 2024.

Hrvači Podravke donijeli dvije medalje s jakog turnira u Slovačkoj

Osmorica hrvača Podravke protekloga su vikenda nastupila u Dunajskoj Stredi u Slovačkoj na vrlo jakom Međunarodnom hrvačkom turniru ‘Velka Cena Žinteho Ostrova’.

U konkurenciji od 195 natjecatelja iz ukupno 11 zemalja, mladi su se koprivnički hrvači kući vratili s dva brončana odličja. Hrvalo se grčko-rimskim načinom u uzrastu mlađih dječaka (rođenih između 2003. i 2005.) te seniora (rođenih 1998. godine i starijih).

Među mlađim dječacima, Ivan Adžaga iz Novigrada Podravskog nastupio je u kategoriji do 40 kilograma te je s dvije pobjede i jednim porazom osvojio broncu. Po dvije pobjede i dva poraza u svojim kategorijama upisali su Emanuel Petonjić, također iz Novigrada Podravskog, te Valent Delimar koji su osvojili peta mjesta. Josip Benko bio je sedmi u kategoriji do 48 kg dok Stjepan DelimarFilip Zadravec nisu uspjeli doći do plasmana.

Osim mladih snaga, Podravku su na ovom natjecanju predstavljala i dvojica seniora, Ivan LončarićAlen Fodor, obojica u kategoriji do 66 kg. Alen Fodor osvojio je brončanu medalju.

Uz samo natjecanje, hrvači Podravke put u Slovačku iskoristili su i za jednodnevni izlet u Bratislavu. Do ljetne stanke predstoji im još jedan međunarodni turnir, krajem ovoga tjedna u Zadru.

zatvori