Srijeda, 27. ožujka 2024.

Hrvači i hrvačice Podravke osvojili čak 12 medalja na Zadar Openu

Dvije djevojčice i jedanaest dječaka predstavljali su Hrvački klub Podravku proteklog vikenda na V. Međunarodnom turniru “Zadar Open 2016.” za uzraste djevojčica i dječaka u hrvanju slobodnim i grčko-rimskim načinom. Trinaestero natjecatelja u Koprivnicu se vratilo s ukupno dvanaest medalja.

Na turniru je nastupilo više od 200 natjecatelja iz Slovenije, Mađarske, BiH, Slovačke, Ukrajine i Hrvatske, stoga je konkurencija bila iznimno jaka. Prvi dio natjecanja održan je u dvorani Osnovne škole “Zadarski otoci”, a drugi u centru grada, na Forumu kod crkve sv. Donata. Pod vodstvom trenera Renata Begovića i Miroslava Mihalca te uz pratnju brojnih znatiželjnih turista, mladi hrvači Podravke predstavili su se u najboljem svjetlu.

Najuspješniji je bio Luka Galić koji je s četiri vrlo uvjerljive pobjede osvojio prvo mjesto u kategoriji do 49 kilograma. Druga mjesta i srebrne medalje osvojili su Petar Raknić (do 33 kg), Ivan Čordaš (44 kg), Roko Petrović (40 kg) i Karlo Mijatović (63 kg). Srebrom su se okitile i djevojčice – Jelena Mijatović (28 kg) i Lana Nogić (42 kg).

Brončane medalje osvojili su Damjan Posavec (47 kg), Gregor Gašparić (47 kg), Petar Sočev (36 kg), Dominik Škorjanec (45 kg) i Karlo Marić (40 kg). Nažalost, zbog dva nesretna poraza, bez postolja ostao je Petar Uglik u kategoriji do 30 kilograma.

Zadarski je turnir bio posljednji u ovome dijelu sezone. Dječaci i djevojčice pauziraju s treninzima do 1. kolovoza, dok kadeti, juniori i seniori nastavljaju brusiti formu za nastavak sezone.

zatvori