Subota, 20. travnja 2024.

ONI ZNAJU ŠTO RADE Gimnazijalci ponovno ‘rasturili’ na državnoj maturi

Koprivnička gimnazija ‘Fran Galović’ nakon jučerašnje objave konačnih rezultata državne mature ponovno može biti ponosna na svoje maturantice i maturante.

Državnu maturu ove je godine pisalo njih 175-ero, a prolaznost im je preko 98%. Prema prvim informacijama, više od 80% koprivničkih gimnazijalaca upisalo je prvi izbor fakulteta, a ravnatelj Vjekoslav Robotić istaknuo je i da su koprivnički gimnazijalci dobili 71 peticu, da učenici naše gimnazije imaju prvi rezultat iz matematike, šesto i sedmo mjesto iz biologije te deseto iz njemačkog jezika. — Ponosan sam na učenike i profesore koji su odradili izuzetno dobar i kvalitetan posao, a to nam govore ovogodišnji rezultati koji su u razini naše najbolje 2013. godine – rekao je ravnatelj Robotić Dravi.info.

Ti rezultati potvrđuju i ravnateljeve riječi da se koprivnička Gimnazija u zadnjih deset godina na nacionalnoj razini etablirala kao odgojno-obrazovni lider što se tiče eksternih rezultata. — Nije slučajno što smo po eksternim vrednovanjima, to su rezultati državne mature i školskih natjecanja, u top 10 škola u Hrvatskoj. Kad pogledate da postoje 404 srednje škole u našoj zemlji, onda to s ponosom možete pričati. Izuzetno sam zadovoljan radom mojih učenika i posebice profesionalnim pristupom profesora bez čijeg rada tih rezultata ne bi bilo — kaže Robotić.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Još jedan dokaz kvalitete zasigurno je i podatak da je za mjesto za upis u koprivničku Gimnaziju ove godine u prosjeku konkuriralo tri i pol učenika te da su zadnje upisani učenici sa 69 bodova (od maksimalnih 80). — To nam govori da su ovakvi rezultati državne mature, kvalitetni uvjeti rada te personalni uvjeti mojih kolegica i kolega profesora koji kvalitetno rade odličan magnet za upis učenika u gimnazijsko obrazovanje, ne samo iz naše županije već i iz okolnih prostora — zaključuje Robotić.

Gimnazija "Fran Galović" Koprivnica. Snimio Marko Posavec
Gimnazija “Fran Galović” Koprivnica. Snimio Marko Posavec

Škola je to u kojoj je kurikularna reforma, prema riječima ravnatelja, započela još prije desetak godina, a u tom smjeru planiraju ići i dalje. — Pokušavamo biti škola izvrsnih, a ne škola prosječnih, što nažalost naš sustav još u potpunosti ne prepoznaje. Razvoj škole vidim isključivo u projektnom radu, reformi kurikuluma putem izbornih i dodatnih nastavnih sadržaja te putem fakultativnih aktivnosti koje razvijamo u školi — kazao nam je Robotić.

I u ostale dvije koprivničke srednje škole iskazali su zadovoljstvo konačnim rezultatima ovogodišnje državne mature. Ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratko Ljubić rekao nam je da je od 62 učenika, koliko ju je polagalo, 57 položilo državnu maturu, što je po njegovu mišljenju očekivani rezultat. Posebno ga zadovoljava što, kako kaže, rezultati državne mature prate opće uspjehe učenika. Ravnateljica Srednje škole Koprivnica Ksenija Ostiž kratko je komentirala kako je zadovoljna rezultatima koje su učenici postigli.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori