Četvrtak, 18. travnja 2024.

Tko su gimnazijalci koji su briljirali na državnoj maturi i poharali rang-liste za upis

Svečanom podjelom maturalnih svjedodžbi danas je gimnazijsko obrazovanje službeno završila još jedna generacija koprivničkih maturanata. Kao što smo i ranije pisali, radi se o izuzetno uspješnoj generaciji, koja se, osim u državnoj maturi, iskazala i kod upisa na željene studije.
Denis Pleše. Snimio Marko Posavec.
Denis Pleše. Snimio Marko Posavec.

Učenik koprivničke Gimnazije Denis Pleše sve je ispite na državnoj maturi riješio prosječno iznad 97% točno te je na rang-ljestvici Farmaceutsko-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu zauzeo prvo mjesto.

Sve predmete na državnoj maturi su s više od 95% točnih odgovora riješili Karlo Šerbetar, Ivan Ciganek i Matea Eršetić, a ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić ponosno nam je rekao i da je 50 koprivničkih gimnazijalaca među prvih 15 rangiranih na pojedinim fakultetima u Republici Hrvatskoj.

Dorian Dević prvi je na rang-listi Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, a najbolji je među budućim studentima Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu također naš gimnazijalac Karlo Krznarić.

Ino Lazar je kao drugi na ljestvici upisao Rudarsko-geološko-naftni fakultet, a to mjesto zauzela je i Ella Ban na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

S trećeg mjesta je Učiteljski fakultet u Zagrebu upisala Lucija Lukanec, a Pravni fakultet Ivana Dujak. Zagrebački Filozofski fakultet bit će mjesto studiranja Rute Crnoje koja je također bila treća na rang-listi upisa.

Najviše učenika, njih dvanaestero, studirat će na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a dosta ih je upisalo i strojarstvo i ekonomiju u Zagrebu, medicinu u Zagrebu i Rijeci, RGN u Zagrebu te Učiteljski u Čakovcu.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori