Petak, 19. travnja 2024.

Slikama i skulpturama do specijalne ljuljačke za djecu u kolicima

Ukupno 23 slikara i jedan kipar iz naše Koprivničko-križevačke i susjednih županija – Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varažinske – kao i iz slovenskog Šentjurja odazvalo se pozivu županijske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te je u subotu sudjelovalo na umjetničkoj koloniji u Gabajevoj Gredi.

Tako je počeo projekt kojega je Krešimir Juratović osmislio još 2015. godine, a kojim ova skupina branitelja i u vrijeme mira želi doprinijeti svojim sugrađanima:

Ti će radovi biti opremljeni i ponuđeni na prodaju na aukciji što će u Koprivnici biti organizirana početkom rujna ili početkom listopada. Namjera nam je pribaviti novac da kupimo specijalnu ljuljačku, prvu takve vrste u našem gradu i županiji. Zamislili smo projekt provoditi tijekom tri godine. Ove godine ljuljačku planiramo postaviti u Koprivnici, u Centru Podravsko sunce. Iduće godine planiramo takvu specijalnu ljuljačku postaviti u gradu Đurđevcu i godinu potom i u Križevcima. Naša je želja sva tri grada u našoj županiji dobiju specijalnu ljuljačku za djecu u invalidskim kolicima.

Takva ljuljačka košta između 50 i 55 tisuća kuna, kaže Juratović te poziva sve građane koji su u mogućnosti da se svojim prilozima uključe u ovu nadasve humanu akciju.

zatvori