Srijeda, 27. ožujka 2024.

Jubilarni 10. festival ‘Iz bakine škrinje’ okupio 400 sudionika

Druga festivalska večer 10. Međunarodnog festivala folklora ‘Iz bakine škrinje’ održana je u subotu u koprivničkoj dvorani Domoljub.

Folklornu svečanost otvorio je župan Darko Koren, istaknuvši punu podršku onima koji čuvaju tradiciju, glazbu i kulturu te sve one vrijednosti od kojih je svaki narod nastao. — Folklor je bogatstvo svakog naroda koji kroz kulturu i tradiciju govori tko smo — kazao je župan. Okupljenima se prigodno obratio i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

U samom programu sudjelovalo je ukupno šest folklornih skupina: Kulturna udruga „Zvuci zavičaja“ iz Zadra, Folklorni ansambl Koprivnica, „Ungaresca Folk Dance Group“ iz Mađarske, Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“ iz Subotice, KUD „Ekrem Mujkić“ iz Bosne i Hercegovine te KUD Kristal-Sladorana iz Županje.

Na kraju festivalske večeri, župan Koren svim sudionicima dodijelio je zahvalnice i škrinjice za sudjelovanje, a organizator ovogodišnje manifestacije bila je županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, suorganizatori Folklorni ansambl Koprivnica i KUD Delovi uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije.

zatvori