Petak, 19. travnja 2024.

Farmaceuti startali u prvenstvo pobjedom nad Interom

Nogometaši Slaven Belupa slavili su u prvom kolu novog prvenstva protiv Intera iz Zaprešića rezultatom 2:0. Pred sedamstotinjak gledatelja Farmaceuti su se dugo mučili, ali su u posljednjih desetak minuta uspjeli srušiti otpor gostiju.

Trener Slavena Željko Kopić u susret je krenuo s jednim iznenađenjem u sastavu. Umjesto najavljenog Barića, u prvih jedanaest krenuo je novopridošli Ivanovski koji je zauzeo desnu krilnu poziciju.

Iako su najavljivali lov na tri boda od početka susreta, naši igrači nisu uspjeli uspostaviti ozbiljniju inicijativu u prvih 15 minuta. Igra se uglavnom odvijala oko centra igrališta, a prilika nije bilo ni s jedne ni s druge strane.

Kako su minute na semaforu odmicale tako je i Slaven sve više preuzimao inicijativu. Igralo se uglavnom na Interovoj polovici, a prvu pravu priliku vidjeli smo u 25. minuti kada je Štiglec oprobao svoj udarac iz daljine i s 25 metara prebacio vrata gostiju. Najbolju priliku u prvom dijelu imao je Ivanovski u 34. minuti kada je odlično pucao iz voleja, ali je gostujući golman Čović izvrsnom reakcijom obranio njegov udarac. Odbijenu loptu zamalo je u vlastita vrata pospremio Interov stoper Komorski.

Iako je Slaven nastavio s posjedom lopte u svojim nogama, osim udaraca iz daljine nije uspijevao opasnije zaprijetiti Zaprešićanima. Lagano bi naši igrači doveli loptu do 30 metara od gola, no bez zadnjeg pasa nisu mogli otvoriti bunker gostiju.

Na početku drugog poluvremena Kopić je odlučio ostaviti Gregurinu na klupi, a umjesto njega ušao je Barić. Igra u nastavku bila je preslikana iz prvog dijela. Slaven je imao incijativu, ali je ona bila jalova.

U 62. minuti napadač gostiju Marko Kolar dobio je crveni karton. Sucu Mlakaru nisu se svidjele riječi koje mu je Kolar uputio te mu je pokazao put u svlačionicu. Pritiskao je Slaven sve jače, a najbolju priliku propustio je Ejupi koji je pucao glavom nakon centaršuta Štigleca, ali nije uspio svladati golmana Zaprešićana.

U 81. minuti dogodio se ključan trenutak utakmice. Odlično se Barić sjurio prema golu, a na tom putu srušio ga je Mesfin i zaradio drugi žuti, isključujući karton. Iz tog slobodnog udarca lopta je došla do Ejupija koji šalje povratnu Štiglecu koji pak spremno zakucava u suprotan kut golmana Čovića.

Do kraja susreta Slaven je uspio postići i drugi pogodak. U posljednjim minutama na asistenciju Ejupija Arap je zabio za 2:0. Ovom pobjedom naši nogometaši su na najbolji mogući način otvorili novu sezonu te su barem na jedan dan zasjeli na prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

Idućeg tjedna, u drugom kolu, u Koprivnicu dolazi Cibalija iz Vinkovaca, povratnik u Prvu ligu.

MAXTV PRVA LIGA, 1. KOLO:
SLAVEN BELUPO – INTER ZAPREŠIĆ 2:0 (0:0)
KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja 620. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Tomislav Petrović (Valpovo) i Kruno Šarić (Županja). Četvrti sudac: Tihmoir Pejin (Donji Miholjac). Delegat: Krešimir Glavina (Donji Miholjac).
SLAVEN BELUPO (4-3-3): Markobić – Purić, Musa, Međimorec, Štiglec – Gregurina (od 46. Burić), Christensen, Pokrivač – Savić (od 61. Barić), Ejupi, Ivanovski(od 78. Arap). TRENER: Željko Kopić.
INTER ZAPREŠIĆ (4-2-3-1): Čović – Begić, Komorski, Altiparamakovski (od 65. Brlečić), Mesfin – Mazalović, Šoljić – Ottochian (od79. Hanžek), Filipović, Danoski – Kolar. TRENER: Samir Toplak.
STRIJELCI: 1:0 Štiglec (83′), 2:0 Arap (90′)

zatvori