Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Povrće svih oblika i veličina zauzelo središte Koprivnice

Na koprivničkom Zrinskom trgu danas je održan dvanaesti po redu Dan povrća Koprivničko-križevačke županije.

Svoje proizvode predstavilo je 35-ero izlagača, a priznanje za najljepše uređeni izlagački prostor ove godine pripalo je OPG-u Turčić Josip. Drugo mjesto osvojio je OPG Popović Mijo, a treće OPG Gašparov Ljubica.

Dan povrća otvorio je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, a prigodnim riječima posjetiteljima se obratio i predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije Zdravko Matotan te zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić.

– Prije svega Dan povrća je priredba od koje očekujemo prezentaciju suvremene povrtlarske proizvodnje na našem prostoru Podravine i Prigorja pa i šire regije. Tu je danas četrdesetak izlagača i 120 poljoprivrednih proizvođača uvrštenih u katalog proizvodnje i to govori da je prostor naše županije jedno od centara poljoprivredne proizvodnje povrtlarskog sektora – rekao je tim povodom koprivničko-križevački župan Darko Koren.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Hrvatski kulturni centar “Bunjevačko kolo” iz Subotice, Kulturno-umjetničko društvo “Mladi metalac” iz Bosne i Hercegovine i KUD-ovi iz Glogovca i Delova.

U sklopu manifestacije održan je stručni skup na kojem se, između ostalog, raspravljalo o mjerama programa ruralnog razvoja za male i mlade poljoprivrednike i mogućnostima razvoja suvremene proizvodnje graha u Podravini. Sudionici stručnog skupa na kraju su obišli pokusno polje Razvoja poljoprivrede Podravke na Danici.

zatvori