Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Sunce prži, a valovi zapljuskuju Zrinski trg

Središte Koprivnice bogatije je ne samo za Ljeto na Zrinskom već i za umjetničku instalaciju mladog koprivničkog umjetnika Bojana Koštića.

Ovaj grafiter oživio je asfalt uz fontanu u centru grada: — Grafit je rađen s ciljem da ljudi koji nemaju namjeru ići na našu lijepu obalu imaju ovdje taj ugođaj. Odlučio sam dva oblika – valove i sunce svesti na neke jednostavne linije jer je ovo dosta velik prostor pa sam se odlučio za ovu varijantu — pojasnio je Koštić.

Bojanova instalacija u bijeloj, žutoj i plavoj boji ostat će u centru grada najmanje godinu dana. Potom se, kaže Bojan, može oprati, obnoviti ili proširiti. A zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić je dodao: — Važno je reći da nam je Ljeto na Zrinskom otvorilo neke vidike i zasigurno ćemo neke doživljaje i dogodovštine ukalupiti i ucrtati u novi projekt Zrinskog trga. Da glavni trg tokom cijele godine, bez obzira ima li kakve manifestacije ili nema, živi sa svojim građanima i da građani u njemu uživaju.

Jakšić je potvrdio da će obnova Zrinskog trga uslijediti iduće godine, no kad govorimo o nekadašnjim planovima o podzemnim garažama, oni će još, kaže Jakšić, pričekati.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori