Petak, 29. ožujka 2024.

ZAVRZLAME Marinko Bagarić preuzeo oporbeni klub u Županijskoj skupštini

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije broji tri nova člana.

To su Zvonimir Markač, predstavnik novinara, Zlatko Friščić, predstavnik sindikata i Verica Rupčić, predstavnica predstavničke većine u Županijskoj skupštini. Ona je naime i vodila sjednicu na kojoj su predstavljeni novi članovi jer nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika, SDP-ovca Tomislava Babića, nije izabran novi.

Naime, izbor novog predsjednika županijskog Antikorupcijskog povjerenstva trebao je biti obavljen prošli tjedan na sjednici Županijske skupštine. No, ta je točka skinuta s dnevnog reda. Zašto, pojasnio je na početku sjednice predsjednik Odbora za izbor i imenovanja Goran Kovačić: — Klub vijećnika SDP-a, HSU-a, HNS-a i HSLS-a, u dogovoru s Odborom za izbor i imenovanje, povlači šestu točku dnevnog reda: donošenje Rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju člana antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije.

Od SDP-ovog Marinka Bagarića doznajemo da je kandidat za predsjednika Antikorupcijskog povjerenstva bio stranački mu kolega Darko Ledinski, no on za tu funkciju nije dobio potporu matičnog kluba. Na tom je mjestu trebao zamijeniti Tomislava Babića koji je, kako nam je rekao Marinko Bagarić, podnio ostavku i na mjesto predsjednika Antikorupcijskog povjerenstva, ali i na mjesto predsjednika oporbenog kluba.

Snimio Marko Posavec.
Tomislav Babić. Snimio Marko Posavec.

Sam Tomislav Babić opovrgao je Bagarićeve navode. Potvrdio je da je podnio ostavku na mjesto predsjednika Antikorupcijskog povjerenstva, no s mjesta predsjednika oporbenog kluba je smijenjen zbog, kako je obrazloženo, loše komunikacije. Odluku o tome donio je, kaže Babić, stranački povjerenik za našu županiju Milivoj Androlić, koji danas nije odgovarao ona naše pozive. Novi predsjednik oporbenog kluba pod vodstvom SDP-a je Marinko Bagarić.

zatvori