Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Županija je pripremila dokumentaciju za asistente u nastavi, ali pritom je naišla na problem

Koprivničko-križevačka županija prikupila je sve potrebne dokumente za prvu fazu projekta asistenata u nastavi za sljedeću školsku godinu te ih sutra šalje u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

U Županiji postoji potreba za četrdesetak asistenata, a koprivničko-križevački dožupan Ivan Pal vjeruje da bi, barem prema dokumentaciji koji su oni odradili, asistente trebala dobiti sva djeca kojima su potrebni.

Prošlogodišnji natječaj pokazao se kao dosta dobar i mislim da su prošle godine doista svi učenici, prvenstveno govorim o školama kojima je Županija osnivač, ali mislim da je slična situacija bila i s gradovima, dobili asistente u nastavi, svi oni koji su ih trebali.

Iako su se u Županiji držali svih uvjeta natječaja, ipak postoji jedna sporna situacija, objašnjava Pal.

Napravili su natječaj na način da se učenici osmih razreda koji imaju asistenta i upisuju srednju školu ne mogu tretirati kao učenici koje mi možemo prijaviti na taj natječaj i nama to doista nije bilo jasno. Oni su neprihvatljivi, njih se upućuje prema udrugama i mi smatramo da su oni tu zakinuti.

Dožupan Pal je u ime naše županije o problemu izvijestio odgovorne u Ministarstvu te je predložio i kako riješiti taj problem. Po svemu sudeći ti učenici neće ostati bez svojih asistenata jer će ih Ministarstvo najvjerojatnije osigurati preko udruga te će za taj program raspisati natječaj.

zatvori