Četvrtak, 25. travnja 2024.

Virovci osvojili Županijski kup spretnijim izvođenjem penala

Nogometaši Podravca iz Virja osvojili su Županijski nogometni kup. U finalu igranom na koprivničkom Gradskom stadionu slavili su protiv Koprivnice nakon boljeg izvođenja penala.

Pred oko 300 gledatelja Koprivnica i Podravac odigrali su utakmicu bez pogodaka. Većina pristutnih bili su navijači Virovaca, a svih devedeset minuta glasno su navijali mladi igrači Podravca iz njihove škole nogometa. Iako su Koprivničanci bili veliki favorit prije početka utakmice, nogomet je još jednom pokazao da je u jednoj utakmici sve moguće.

Prvo poluvrijeme otvorili su gosti odličnim udarcem iz jednog slobodnjaka sa 25 metara, ali je golman Koprivnice Tihelka odlično reagirao i izvadio loptu iz samih rašlji. Nakon toga je Koprivnica u potpunosti preuzela konce igre u svoje ruke. Stiskali su Virovce na njihovu polovicu, ali nikako nisu uspjeli doći do vodstva.

Nastavak susreta donio je preslikanu igru iz prvog dijela. Koprivnica je napadala, a Podravac se uspješno branio. Kako se susret približavao kraju tako su Zeleni sve više pokušavali dugim loptama prebacivati virovsku obranu, ali im to nije donosilo velike šanse. Do kraja utakmice Podravac je uspio odbiti sve napade Koprivničanaca te odvesti finale u lutriju kaznenih udaraca. U raspucavanju Koprivnica je promašila dva jedanaesterca, Ivanović je “panenkom” prebacio cijeli gol, a udarac Šarlije zaustavio je golman Podravca. Bilo je to dovoljno da Virovci potrče jedan drugome u zagrljaj i krenu slaviti osvajanje Županijskog kupa.

zatvori