Subota, 20. travnja 2024.

NEMA STRAHA OD GMAZOVA U Cvjetnoj postavljeni ‘zmijobrani’

Građani koji svakodnevno prolaze pothodnikom u Cvjetnoj ulici više se neće morati bojati da će im se na putu naći ili na glavu pasti zmija.

Naime, Grad je na tom mjestu odlučio postaviti ogradu koja bi trebala spriječiti padanje zmija s platoa na kojem se sunčaju. Na taj način žele umanjiti strah građana od inače bezopasnih zmija ribarica koje tamo obitavaju, rekao je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, Mišel Jakšić.

To jesu bezopasne zmije, ali naravno da one na određeni način stvaraju nelagodu onima koji tamo prolaze. Naše gradske službe su reagirale i rade na određenim tehničkim rješenjima. Bitno nam je da tamo ljudi koji prolaze imaju osjećaj sigurnosti, a sigurno ćemo riješiti i problem zmija koji se tamo pojavio.

O kakvoj se točno ogradi radi i na koji je način osmišljena kako bi udaljila neželjene gmazove pojasnio je komunalni redar Zdravko Brljek.

Napravili smo, još je uvijek u izradi, ali je već poprilično gotova, ogradu od rabbit mreže. Zmija sad kad padne s onog platoa gdje se sunčaju više ne može dalje od toga. Sva sreća da zmije nisu lavovi pa im ne treba velika ograda, već je dovoljna ovakva gusta pletena. To je i psihološka i vizualna zaštita za sve prolaznike.

Ograda bi u potpunosti trebala biti gotova sutra.

zatvori