Četvrtak, 18. travnja 2024.

Siromašnim učenicima žele osigurati besplatan obrok u školi

Koprivničko-križevačka županija priprema prijavu za projekt pod nazivom ‘Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva’ kojim želi siromašnoj djeci osigurati besplatni obrok u školi. Javni poziv objavilo je Ministarstvo socijalne politike i mladih, a projekt će udruženim sredstvima financirati Europska unija i hrvatski državni proračun u omjeru 85:15.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ivan Pal nada se da će na ovaj način pomoći općinama koje godinama financiraju prehranu siromašnim učenicima:

Mislim da ćemo biti uspješni u tom projektu i da možemo omogućiti onim učenicima kojima je to potrebno da dobiju besplatnu prehranu u svojim školama. Odnosno, da one općine koje dugo godina marljivo pomažu u takvim situacijma, rasteretimo tog tereta.

Projekt je, napominje Pal, namijenjen učenicima osnovnih škola. O tome je danas u Koprivnici održan sastanak s ravnateljima županijskih osnovnih škola kako bi se raščistile sve nedoumice i dogovorio način prikupljanja dokumentacije za prvu prijavu. Koliko će učenika biti obuhvaćeno u prijavi znat će se krajem sljedećeg tjedna, a krajnji rok za predaju projektne dokumentacije je prvi dan srpnja.

zatvori